planten najaar

Welke planten kunt u het beste planten in het najaar?

Met het najaar voor de voordeur en temperaturen die steeds kouder worden, is dit het ideale moment om van mooie groenblijvers goed gebruik te maken. In het najaar vallen planten die groen blijven extra op. Bent u op zoek naar mooie planten die de winter een beetje doen opfleuren? Wat dacht u van een klimmer of een buxus? In dit artikel bespreken we drie herfstplanten die u prima in het najaar kunt planten. En wilt u het liever uitbesteden? Dan kunt u natuurlijk altijd een hovenier inschakelen.

Waarom is de herfst de beste planttijd?

Er zijn verschillende redenen waarom u vaste planten, zoals bomen en heesters, het beste in het najaar kunt planten. De zomer heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de grond nog goed warm is. Dit zorgt ervoor dat tuinplanten al kunnen aanslaan vóór de winter. In het vroege voorjaar kunt u dan al genieten van het resultaat. Een andere reden is dat er heel veel regen valt in het najaar. U hoeft uw planten dan zelf geen water te geven. Zou de de planten in het voorjaar planten, dan is de kans groter dat ze eerder verdrogen.

Welke planten kunt u het beste in het najaar planten?

Veel mensen denken dat een mooie, bloeiende tuin alleen mogelijk is in het voorjaar en in de zomer, maar niets is minder waar. Er zijn genoeg planten die ook in het najaar volledig tot hun recht komen. Veel van deze herfstplanten hebben prachtige, warme kleuren. Dit zorgt voor een prachtig effect wanneer het warme zonlicht er op schijnt. In het najaar kunt u dus net zo goed genieten van een kleurrijke tuin. Maar welke herfstplanten kunt u dan het beste planten? We hebben voor u een top drie samengesteld.

1. De herfstaster

De herfstaster geeft erg veel kleur aan uw tuin in het najaar; deze plant bloeit vanaf de nazomer. De plant staat erom bekend dat ze veel bijen en vlinders aantrekken. De bloemen zitten in trossen die schermvormig zijn; rond een geel hartje hebben ze een krans van lintbloempjes. Wanneer u een herfstaster in uw tuin heeft, kunt u deze combineren met late bloeiers, zoals de blauwe monnikskap, de zilverkaars of de herfstanemonen. U kunt de herfstaster het beste planten op een plek waar veel zon staat of een lichte schaduw valt. Verder dient de plek luchtig te zijn; hier kan het blad goed drogen.

2. De herfstanemoon

Als u een herfstanemoon in uw tuin plant, dan kunt u vanaf eind augustus genieten van de prachtige kleuren wit en roze. De herfstanemoon bloeit door tot ver in het najaar. Bent u op zoek naar een ware eye-catcher voor uw plantvakken en border, dan is deze plant ideaal! U kunt de herfstanemoon het beste planten in oktober en u kunt dan gelijk al genieten van deze prachtige plant met zijn kleurrijke bloemen.

3. Geranium Rozanne

De geranium Rozanne staat ook wel bekend onder de naam ‘ooievaarsbek’. Deze prachtige plant vloeit vanaf mei tot en met november. De kleuren van de bloemen zijn lichtblauw tot lila met in het hart de kleur wit. Voor uw herfsttuin zijn deze kleuren ideaal. Vanwege de lange bloeitijd en de rijke bloei is de geranium erg populair. U dient er wel rekening mee te houden dat de plant tot 40 centimeter hoog kan worden en dat deze het beste op een halfschaduw tot zonnige plaats geplant kan worden in de border.

beplanting najaar

 

Tuin laten beplanten door Hovenier Tuinier

Wilt u er zeker van zijn dat uw planten op de juiste manier en op de perfecte plek geplant worden? En woont u in de omgeving van Leiden of ’t Woudt? Hovenier Tuinier helpt u graag met het beplanten van uw herfsttuin. Heeft u geen zin of geen tijd om zelf uw tuinonderhoud uit te voeren? U kunt dan een vrijblijvende afspraak met ons inplannen. Wij kunnen u een gedegen advies geven over het onderhoud van uw tuin en u aangeven wat de kosten zullen zijn. Via ons contactformulier kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u sneller contact? Dan kunt u ons gewoon bellen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook