Plunge pool kopen: waar moet je op letten?

Plunge pool kopen: waar moet je op letten?

Heeft u zich verdiept in de aankoop van een plunge pool, maar bent u er nog niet over uit wat u precies wilt? Heeft u nog een aantal vragen omtrent het kleine zwembad? In dit artikel proberen wij u te helpen met uw aankoop en ervoor te zorgen dat u alle informatie die u nodig heeft kan vinden.

Wat is een plunge pool?

Om misverstanden uit de weg te gaan leggen wij u graag nog even uit wat een plunge pool is. Een plunge pool is niets anders dan een klein zwembad dat is bedoeld om te ontspannen. Plunge pools zijn de ideale plek om tot rust te komen of om met vrienden of ander gezelschap te genieten van het samen zijn.

Het bad is doorgaans namelijk voorzien van lig- en zitgelegenheden en past vanwege de kleine afmetingen in vrijwel elke tuin of ruimte. Plunge pools hebben als voordeel dat het een lage aanschafsprijs heeft, weinig tijd en kosten qua onderhoud met zich meebrengt, snel te verwarmen is en volledig op maat te produceren is.

Waar let ik op bij de aankoop van een plunge pool?

Waar let ik op bij de aankoop van een plunge pool?

De aankoop van een plunge pool is voor veel mensen een grote uitgave waarvoor gespaard dient te worden. Bij grote aankopen moet u altijd goed uw opties overwegen en overal rekening mee houden. Waar mee? We helpen u op weg. Ten eerste is het voor u fijn om een indicatie van de prijs te hebben. Kosten voor plunge pools liggen tot de 5.000 en 10.000. De prijzen variëren natuurlijk door de verschillende opties qua grootte, diepte en extra opties. De standaardmaten de pools zijn 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. De diepte van een standaardpool is 125 centimeter.

De diepte is naar uw wens uit te breiden tot 140 of zelfs 150 centimeter. De lengte- en breedtematen kunnen tegen een meerprijs worden ingevuld naar uw voorkeur. Ook de indeling qua lig- en zitplekken zijn flexibel. Bij het kiezen van de juiste afmetingen moet u er rekening mee houden dat u wellicht niet vaak alleen in het bad zal zitten en dat er dus genoeg ruimte zal moeten zijn. Aan de andere kant moet u ervoor zorgen dat u een bad kiest met afmetingen die ervoor zorgen dat het bad op de gewenste plek kan komen. Zo moet het bad binnen- of buiten langs naar de bestemde plek worden gebracht.

Kijk dus of dit mogelijk is. Wanneer u een plunge pool koopt moet u ook een goede afweging maken waar u het bad wilt hebben. De plunge pool is na bevestiging namelijk niet te verplaatsen. Weeg uw opties dus goed af en houdt rekening met meerdere omstandigheden. Zo kunt u kiezen voor een plek waar juist veel of weinig zon is en ervoor kiezen om het bad daar te zetten waar het, het meest beschut is tegen wind en andere natuurverschijnselen. Wanneer u uw plunge pool onder een afbladerende boom zet, loopt u het risico dat er tijdens uw verblijf in het bad vele bladeren in het water vallen. Logischerwijs neemt de extra onderhoud met zich mee.

Een plunge pool kopen

Heeft u alle gedachten overwogen en bent u van plan om een plunge poule aan te schaffen? Wacht dan niet langer en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Heeft u nog enkele vragen en wilt u graag advies op maat? Geen enkel probleem! U kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook