mini zwembad / plunge pool op dakterras

Klein zwembad / plunge pool op een dakterras: kan dat?

Bent u opzoek naar een locatie binnen of buiten uw huis waar u heerlijk kunt ontspannen? Bent u op zoek naar een klein zwembad? Vraagt u zich af of het mogelijk is om dit kleine zwembad op uw dakterras aan te brengen? Aan een klein zwembad, ook wel plunge pool genoemd, zitten vele voordelen. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten over de plunge pools.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is een klein zwembad dat zo is ingericht dat het bedoeld is voor ontspanning. Volleyballen, overgooien met een bal of andere spelletjes is dan ook niet heel gemakkelijk in een plunge pool. Een plunge pool is voorzien van lig- en zitgelegenheden en biedt de ruimte voor ontspanning. In dit kleine zwembad kunt u heerlijk tot rust komen of gezellig met vrienden en/of geliefden genieten van een hapje en een drankje.

Waar kan ik een plunge pool plaatsen?

Een plunge pool kan vanwege de kleine afmetingen vrijwel in elke ruimte of tuin worden geplaatst. Zo zien we plunge pools terug in relatief kleine tuinen, binnenruimtes en zelfs ook op dakterrassen. U begrijpt dat u hiervoor een dak moet hebben dat sterk genoeg is. Dit moet vooraf of na de bouw van uw huis, dak of ander gebouw worden berekend. Hovenier Tuinier zou u kunnen helpen met het onderzoek naar de draagcapaciteit van uw dak. Neem bij vragen gerust contact op. Bij het kiezen van de juiste plek voor uw plunge pool moet u met verschillende zaken rekening houden. Zo moet u rekening houden met de zon, de wind en waar u wel of niet beschut zit, mocht u dit laatste van belang vinden. Ook moet u kijken of het mogelijk is om de plunge pool op de gewenste plek van bestemming te laten arriveren.

plunge pool op dakterras kan dat

Wat zijn de voordelen van een plunge pool?

Aan een plunge pool zitten diverse voordelen. Zo is een plunge pool relatief goedkoop in aanschaf (vanaf 5.000), zijn plunge pools op maat te maken, kunt u verschillende verlichtingen en trappetjes aan uw plunge pool toevoegen, vergt een plunge pool weinig tijd qua onderhoud, kost een plunge pool weinig geld op het gebied van energie en onderhoud en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Hoe groot is een plunge pool?

Plunge pools zijn op maat te leveren, maar kunnen hebben ook bepaalde standaardmaten. Dit zijn: 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm, 5000x3000mm. Ook de diepte is variabel. Standaard leveren wij plunge pools van 125 centimeter diepte, maar dit kunt u naar uw eigen wens uitbreiden tot 140 óf zelfs 150 centimeter.

Plunge pool aanschaffen?

Bent u ervan overtuigd dat een plunge pool de perfecte plek is voor de ontspanning waarnaar u op zoek bent na een lange (werk)dag)? Bent u van plan een plunge pool aan te schaffen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Heeft u nog een aantal vragen? Ook dan kunt u ons aankloppen voor vragen.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook