Standaard afmetingen van een plunge pool

Standaard afmetingen van een plunge pool

Bent u op zoek naar een klein zwembad in uw tuin? Een plunge pool is een klein zwembad dat is bedoeld om lekker in te ontspannen. Plunge pools zijn er in verschillende soorten en maten en passen dus vrijwel in elke tuin of ruimte. Wilt u meer weten over deze minizwembaden? In dit artikel vertellen wij u alles over de zogeheten plunge pools.

Waar komt de naam plunge pool vandaan?

Een plunge pool is vernoemd naar een verschijnsel dat plaatsvindt bij een waterval. Daar waar het water naar beneden valt, raakt het namelijk de bodem. Al deze aanrakingen zorgen voor bodem slijtage waardoor er aan de onderkant van de waterval een ‘kuil’ in de bodem ontstaat. Dit wordt een plunge pool genoemd.

Wat zijn de voordelen van een plunge pool

Plunge pools zijn vanwege hun comfortabele zitgelegenheden de ideale plek voor ontspanning. Zo zijn deze kleine zwembaden voorzien van lig- en zitplekken waarop men heerlijk tot rust kan komen of in gezelschap kan genieten van het verfrissende water. Plunge pools zijn vanwege hun kleine afmetingen geschikt voor alle tuinen en ruimtes, hebben een relatief lage aanschafsprijs (5.000 tot 10.000 Euro), vergen weinig onderhoud, hebben lage energie- en onderhoudskosten, warmen vanwege de weinige hoeveelheid water snel op en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

In welke maten zijn plunge pools leverbaar

In welke maten zijn plunge pools leverbaar

Plunge pools zijn in verschillende lengtes, breedtes en dieptes te bestellen. De standaardmaten zijn 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Plunge pools zijn echter ook op maat te leveren en kunnen dus volledig worden aangepast aan uw tuin of andere ruimte. Ook de indeling qua zit- en liggelegenheden zijn naar eigen wens in te vullen. De standaarddiepte van een plunge pool is 125 centimeter. Tegen een meerprijs kan dit worden gewijzigd naar 140 of zelfs 150 centimeter diepte.

Bij het aanschaffen van een plunge pool moet u erop letten dat de maat die u wilt, ook op de gewenste plek van bestemming kan komen. Zo zal het kleine zwembad door de verschillende ingangen van uw tuin of huis moeten. Bij de aanleg van een plunge pool moet u goed afwegen waar u het minizwembad wilt plaatsen. Na installatie kan de plunge pool namelijk niet meer worden verplaatst. Bedenk dus of u het kleine zwembad in een tuingedeelte met veel zon of beschutting wilt. Mocht u twijfelen over de juiste plek dan kunt u bij ons altijd aan de bel trekken voor advies op maat.

Plunge pool aanschaffen?

Bent u ervan overtuigd dat een plunge pool een absolute ‘must-have’ voor u is en wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hebt u toch nog wat twijfels? Op onze site vind u meerdere artikelen over deze steeds populairdere zwembaden, maar ook dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook