Terras aanleg

Terras aanleg

Wilt u een terras laten aanleggen of wilt u zelf een terras aanleggen? Bij het aanleggen van een terras zijn er een aantal zaken belangrijk. Die gaan we hieronder in het kort met u bespreken.

Ligging van de tuin

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de ligging van uw tuin is. Ligt uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen gericht. Dit is van belang om te kunnen bepalen waar u uw terras wilt aanleggen. Heeft u een tuin die gericht is op het noorden en wilt u graag veel in de zon zitten? Dan is de ligging van het terras van cruciaal belang.

Zodra dit het geval is, zult u het terras achter in de tuin moeten aanleggen. Dit komt omdat het huis de lichtstralen vangt waardoor er gedurende de dag relatief veel schaduw in uw tuin is. Hoe verder u het terras naar achter plaatst hoe kleiner de kans dat de woning een sta in de weg is. Dit is slechts één voorbeeld. Het kan natuurlijk ook zijn dat u liever helemaal geen zon op uw terras wilt. In dat geval is het belangrijk om een plek voor uw terras te zoeken waar veel schaduw is.

Veel mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het gaat om het aanleggen van een terras. Denk aan verschillende soortensierbestrating, verschillende kleuren, verschillende materialen en aan verschillende afwerkingen. De kleur en afwerking maar ook het materiaal heeft veelal te maken met smaak en stijl. Het is belangrijk dat deze nauw aansluit bij het totaalbeeld wat u voor ogen heeft.

Terras aanleg

Materiaal

Het meest gekozen materiaal voor een terras is bestrating. Maar tegenwoordig zijn er veel meer materialen die worden gebruikt voor het aanleggen van een terras. Je kunt hierbij denken aan:

Soorten bestrating

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten bestrating. We sommen ze in het kort even op:

Getrommelde bestrating

Het mooie aan getrommelde bestrating is dat het eruit ziet alsof het al jaren oud is. Dit kan een prachtig effect geven. Bij het trommelen wordt bestrating over elkaar heen gerold, hierdoor krijgt het zijn bewerkte uiterlijk.

Terrastegels

Terrastegels zijn vaak ruw van de bovenkant. Hierdoor glijdt u niet snel uit wat ervoor zorgt dat u minder snel in gevaarlijke situaties terecht komt. Daarnaast hebben terras tegels een bepaalde coating, deze weert vetten en mossen waardoor terrastegels makkelijk te onderhouden zijn.

Natuursteen

Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur. Voorbeelden hiervan zijn graniet, leisteen, zandsteen, basalt of hardsteen.

Terras aanleg

Betontegel

Een betontegel is een tegel die zeer geschikt is voor het aanleggen van een pad of terras. Met name prijstechnisch is deze zeer gunstig. Betontegels zijn te verkrijgen in zeer veel verschillende soorten.

Keramische tegel

Keramische tegels zijn tegels van keramiek. Voordeel van een keramische tegel is dat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Daarnaast is het product zeer duurzaam en ziet het product er werkelijk fantastisch uit.

Vakwerk

Een terras aanleggen is vakwerk. Zodra een terras niet goed aangelegd is loopt u de kans dat:

 • Verzakkende bestrating, waardoor u moet herbestraten
 • De bestrating niet nauw op elkaar is aangelegd waardoor er veel onkruid door de naden groeit.

Terras laten aanleggen

Wilt u uw terras laten aanleggen door een vakkundig hovenier? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft meer dan 15+ jaar ervaring en heeft meer dan 300 terrassen aangelegd. Wat kunnen we voor u doen?

 • Advies in het kiezen van welk type bestrating
 • De tuin opmeten + het maken van een prachtig tuinontwerp
 • Oude bestrating verwijderen
 • Tuin uitgraven + opvullen
 • Zorgen voor een stevig ondergrond van het terras
 • Terras aanleggen
 • Zagen, snijden en knippen voor het opvullen van ontbrekende stukken
 • Opsluitbanden plaatsen
 • Voegen vullen met opvulzand

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook