Tuin op het westen

Tuin op het westen

Of u nu een tuin op het westen, tuin op het oosten, tuin op het noorden of tuin op het zuiden heeft. Het belangrijkste aan de tuin is dat u zich volledig kunt ontspannen. Elke tuin, op welke ligging dan ook, heeft z’n voor- en z’n nadelen. Maar hoe zorgt u ervoor dat u het maximale uit uw ontwerp, aanleg en onderhoud haalt? In dit artikel schrijven we over tuinen met een ligging op het westen.

Vaak is het zo dat een tuin niet geheel in de richting van het westen ligt. Vaak is het een combinatie van, denk aan een tuin op het zuid-westen of een tuin die op het noord-westen ligt.

Een tuin op westen heeft in de ochtend veel schaduw en in de middag en avond veel zon. Het is belangrijk om dit gegeven mee te nemen tijdens het ontwerp van de tuin. Zoekt u vaak de schaduw op tijdens zonnige dagen? Dan is het goed om te kijken hoe u schaduwplekken creëert in uw tuin. Het creëren van schaduwplekken kan op verschillende manieren. U kunt een veranda of overkapping bouwen. Maar u kunt ook kiezen voor natuurlijke schaduw, denk aan het planten van bomen en struiken.

Beplanting in zonrijke tuin

Tuinen op het westen en op het zuiden hebben doorgaans veel zon en daglicht. Dat komt goed uit want er zijn veel planten en bloemen die hier het best op groeien. Zodra u uw beplanting uitkiest is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de tuin. In dit geval is het niet handig om planten te kiezen die het beste aarden in een schaduwrijke omgeving. We sommen voor u een aantal vaste planten op die zeer geschikt zijn voor een tuin op het westen:

Vaste planten: Duizendblad (Achillea), Ridderspoor (Delphinium), Rode zonnehoed (Echinacea), Margrieten (Leucanthemum), Kattenkruid (Nepeta), Asters.

tuin op westen

Ridderspoor

Een tuin op het westen is een mooie combinatie van schaduw en zon. Het grootste gedeelte van de zomerdag zal de tuin in de zon liggen, echter in de ochtend zal het voornamelijk een schaduwplek zijn. Hierboven hebben we een paar vaste planten voor u uitgezocht die goed gedijen in een zonrijke omgeving. Echter kunt u ook kiezen voor planten die het goed doen in halfschaduw.

Zodra u uw beplanting of gazon water gaat geven is het belangrijk om dit in de ochtenden of avonden te doen. Kies altijd voor een situatie waarbij de zon niet meer zo sterk is of zelfs meer schijnt. Zodra u uw beplanting of gazon water geeft op het warmste moment van de dag is de kans op verbranding zeer groot!

Terras bij tuin op het westen

Het is goed om te kijken waar u uw terras gaat plaatsen. Begint u uw dag graag in de zon? Dan is het slim om een zitplaats achterin de tuin te maken (zo ver mogelijk van het huis vandaan). Begint u uw dag eigenlijk nooit in de zon? En vindt u het veel ontspannener om na een lange werkdag te genieten van de laatste zonnestralen. Kies dan voor een terras aan het begin van de tuin. Vaak is een tuin op het westen de gehele middag en avond blootgesteld aan dag en zonlicht. Echter zijn er natuurlijk wel schaduwplekken in de tuin, deze worden vaak gecreëerd door erfafscheidingen, bomen, het huis van uw buren en/of struiken. Voor dat u begint met het ontwerp en aanleg van de tuin is het belangrijk om deze zaken inzichtelijk te hebben, op basis daarvan kunt u een tuin creëren die geheel aansluit bij uw wensen.

Tuin op het westen: onderhoud, aanleg, ontwerp

Heeft u een tuin op het westen en wilt u graag tuinaanleg, tuinonderhoud of tuinontwerp uitbesteden? Wilt u genieten van uw tuin zonder ernaar om te kijken? Hoveniersbedrijf Tuinier is gevestigd in Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) en is werkzaam binnen een straal van 75 kilometer. Regelmatig onderhouden we tuinen, ontwerpen we tuinen en leggen we tuinen aan in Rotterdam, den Haag, Utrecht, Krimpen aan de Lek, Gouda en alles in de buurt.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachtig in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook