Tuin op het zuidoosten

Tuin op het zuidoosten

 

Heeft u een tuin op het zuidoosten? Vraagt u zich af waarop u moet letten bij een tuin die op het zuidoosten ligt? Er zitten wat voor- en nadelen aan een tuin op het zuidoosten. De manier waarop u gebruik maakt van uw tuin is belangrijk bij hoe u een tuin moet inrichten. In dit artikel geven we u advies, aandachtspunten en informatie over tuinen die zijn gericht op het zuidoosten.

Voor- en nadelen

Of u nu een tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen heeft. Elke ligging heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. Veel zon liefhebbers kiezen voor een tuin op het zuiden. Een tuin op het zuiden is namelijk het meest zonrijk. Moet gezegd worden dat vrijwel geen tuin volledig op het zuiden ligt. Vaak is er sprake van een tussenweg, denk aan een tuin die op het zuidoosten of zuidwesten ligt.

De ligging van de tuin maakt nogal een verschil. En zeker bij het maken van een tuinontwerp is dit een aspect waar serieus naar gekeken moet worden. Door de ligging van de tuin onder de loep te nemen kiest u voor de juiste producten en materialen en sluit de tuin het meest aan bij uw tuinwensen.  We sommen een paar voorbeelden op waar dit uit blijkt:

Beplanting

Heeft u veel zon of veel schaduw in de tuin? Of is er een plek in de tuin waar veel zon komt of waar vrijwel nooit zon komt? Dan is het goed om hier uw beplanting op aan te passen! Er zijn namelijk planten die veel dag en zonlicht nodig hebben, en het zou niet slim zijn om deze in de schaduw te planten. Maar datzelfde geldt andersom ook. Er zijn ook planten die zonlicht moeilijk kunnen verdragen, deze horen dus thuis in de schaduw.

tuin zuidoosten

Erfafscheiding

Een erfafscheiding intekenen gaat veel verder dan het bepalen wat voor type erfafscheiding u wilt. Er zijn veel verschillende erfafscheidingen, denk aan schuttingen, hekwerken, hagen en pergola’s. Vaak zijn deze afscheidingen te verkrijgen in verschillende hoogtes, maten, vormen en kleuren. Met name de hoogte is iets om serieus naar te kijken. Het kan zijn dat u een plek in de tuin heeft waar veel zon komt. Als u dit zo houden wilt dan is het niet handig om een hele hoge en vol begroeide pergola (of andere erfafscheiding) te plaatsen. Deze kan de zonnestralen weren waardoor u het gewenste resultaat niet haalt.

Terras

U kunt alle kanten op als het gaat om het aanleggen van een terras. In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen waar u het terras gaat aanleggen. Kiest u voor een terras aan uw woning of kiest u voor een terras achter in de tuin? De ligging van uw terras staat vaak in verband met de ligging en de vorm van uw tuin. Zo kiezen zonliefhebbers die een tuin op het noorden hebben vaak voor een terras achter in de tuin (als deze diep genoeg is). Dit omdat hier vaak de meeste zonnestralen op te vangen zijn.

Vooraf is goed in te schatten waar wel of geen zon komt. Toch is dit in elke tuin anders, daarom moet daar ook kritisch naar gekeken worden. De omgeving, hoogte, breedte en diepte van uw tuin kunnen namelijk een groot verschil maken.

Tuinontwerp bij tuin op het zuidoosten

Elk tuinproject begint altijd bij een tuinontwerp. Hierboven hebben we een aantal situaties geschetst waar zoal rekening mee gehouden moet worden. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat u goed heeft nagedacht over uw droomtuin. Daarnaast geeft het een houvast.

Tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud

Heeft u een tuin op het zuidoosten en wilt u graag uw tuin opnieuw laten aanleggen? En zoekt u een hovenier die van A tot Z kan ondersteunen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) kan u hierbij helpen! In de afgelopen 15+ jaar hebben wij meer dan 2000+ tuinen aangelegd. Van kleine tuinen tot dakterrassen en van stadstuinen tot villatuinen.

tuinontwerp zuidoosten

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachtig in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook