Omliggende tuin rondom ingegraven zwembad

Omliggende tuin rondom ingegraven zwembad

Heeft u een zwembad in de tuin en wilt u graag de omliggende tuin mooi afgewerkt hebben? Of heeft u nog geen zwembad? En bent u opzoek naar de mogelijkheden als het gaat om tuinontwerp en tuinaanleg in combinatie met het ontwerpen en aanleggen van zwembaden? In dit artikel gaan we er verder op in!

Tuinontwerp

In vrijwel elke situatie begint een tuinproject met een tuinontwerp. Grote voordeel hiervan is dat alle mogelijkheden zijn besproken waardoor het uiteindelijke resultaat uiterst nauw aansluit bij uw tuinwens. Daarnaast krijgt u tijdens het project een beeld van hoe de tuin eruit komt te zien. Tijdens de kennismakingsgesprekken kunnen we u een indicatieprijs geven.

Echter zodra u akkoord bent met het ontwerp kunnen we een nauwkeurigere berekening maken. Dit komt omdat er op tuingebied ontzettend veel mogelijk is. Er zijn heel veel materialen, opties, werkzaamheden en producten die invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Mocht uiteindelijk alles naar wens zijn en binnen het budget passen dan kunnen we beginnen met de realisatie.

Tuinaanleg met zwembad

Door de steeds warmer wordende zomers in Nederland kiezen steeds meer Nederlanders voor een inbouw zwembad. Een inbouw zwembad is een permanent bad die in de grond zit verwerkt. Mocht u nog geen zwembad hebben en deze wel graag willen dan is het goed om u te verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn namelijk tal van zwembaden, denk aan:

Waar u ook over na moet denken bij het aanleggen van zwembad is het omliggende gebied. Wat u wilt voorkomen is dat u een prachtig zwembad in de tuin heeft maar dat de rest er als een armoedig zooitje bij ligt. Het advies is dan ook om deze beide zaken direct aan te pakken. Door dit te doen zit u eenmalig in de rommel en heeft u sneller het absolute droomresultaat.

Omliggende tuin rondom ingegraven zwembad

Tuinrenovatie met zwembad

Het kan natuurlijk ook zijn dat u al een zwembad in de tuin heeft maar dat de rest van de tuin u niet aanstaat. In dat geval moet er gekeken worden naar tuinrenovatie waarbij het zwembad behouden blijft. In zo’n geval is het belangrijk dat het één soepel lopend geheel wordt. Dat betekent dat de tuin goed moet aansluiten bij het type zwembad en de stijl van het zwembad.

Tuinaanleg rondom zwembad

Een tuin met een zwembad is logischerwijs anders dan een tuin zonder zwembad. Hierdoor zijn er ook andere zaken waar u over na moet denken. We nemen er een paar met u door:

Aansluiten van een tuindouche

Veel zwembad eigenaren kiezen ervoor om een tuindouche in de buurt van het zwembad te laten aansluiten. Dit zodat u voordat u het zwembad in duikt even snel al het vuil van het lichaam kan afspoelen. Hierdoor blijft het zwembadwater mooi schoon en heeft u minder onderhoudswerkzaamheden. Ook na het zwemmen wordt er vaak onder de douche gesprongen. Dit om het lichaam te reinigen van het zwembadwater. Het water is uiteraard niet heel vies maar bezit vaak wel de nodige chemicaliën, denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van chloor.

Aanleg zwembadoverkapping

Een zwembadoverkapping is een overkapping die over het zwembad heen ligt. Deze maakt het mogelijk om ook in de wat minder warme periodes van het jaar te zwemmen. Een zwembad overkapping verhoogt heel plat gezegd het rendement van het bad. Dit omdat u er vaker inzit en er vaker gebruik van maakt.

Daarnaast heeft een zwembadoverkapping het voordeel dat het water mooi schoon blijft. Takjes, bladeren, regenwater en andere viezigheid wordt door de overkapping tegengehouden en zodoende buiten het bad gelaten.

Bestrating rondom het zwembad

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de bestrating rondom het zwembad. Dit omdat bestrating in sommige gevallen heel erg heet kan worden. Niet echt fijn wanneer u op een hete dag het zwembad uitstapt. Echter zijn er ook tegels die minder heet worden. Een voorbeeld daarvan zijn keramische tegels. Dit type tegel voelt kouder aan, wordt minder warm en is daarom uiterst geschikt voor plekken waar u vaak op blote voeten loopt.

Ontwerp en aanleg

Heeft u een zwembad in de tuin? En wilt u de tuin rondom laten renoveren? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 100 soortgelijke projecten afgerond. Benieuwd naar onze manier van werken? Of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook