Tuinontwerp tuin aan het water

Tuinontwerp tuin aan het water

Heeft u een tuin aan het water en zoekt u een hoveniersbedrijf die voor u een mooi ontwerp kan maken? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen jaren ontzettend veel tuinontwerpen gemaakt van tuinen die aan het water liggen!

Tuinen die grenzen aan het water

Water trekt ontzettend aan. Het is niet voor niets dat veel mensen dromen van een tuin aan het water. Heeft u een tuin aan het water en vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn voor een tuinaanleg? Wilt u weten hoe u het aangrenzende water en de tuin aan elkaar kunt verbinden? In dit artikel hopen we u te inspireren.

Tuinontwerp

De waarde van een tuinontwerp is ontzettend groot. Zo weet u vooraf hoe uw tuin eruit komt te zien, maar misschien nog wel belangrijker is dat een gedegen tuinontwerp een hele hoop teleurstellingen voorkomt.

Bij een tuinontwerp wordt over elk klein detail heel goed nagedacht. Hierdoor wordt er niets vergeten en sluit de tuin volledig aan bij uw wensen.

Niet voor niets noemen we het tuinontwerp ook wel de fundering van het gehele tuinplan.

ontwerp tuin aan het water

Ideeën en inspiratie voor een tuin aan het water

Een tuin aan het water heeft absoluut iets extra’s vergeleken met een tuin die niet aan het water ligt. Maar hoe haalt u optimaal plezier uit dit bijzonder aspect?

Terras aan het water

Ziet u zichzelf al zitten op een warme zomeravond op de achtergrond het geluid van het kabbelende water? Het is erg aan te raden om een terras dichtbij het water aan te leggen. Het unieke uitzicht en de rustige geluiden maken van uw terras een unieke zitplaats.

U kunt het terras maken zoals het zelf wenst. Wilt u een open terras of een terras met pergola? Of kiest u voor een tuinhuis met overkapping met daaronder een prachtige zitplaats?

Steigerbouw

Bij veel woningen aan het water zien we dat bewoners kiezen voor het bouwen van een steiger. Denk aan het bouwen van een vissteiger of aanlegsteiger. Hierdoor creëert u meer mogelijkheden en verbindt u het kanaal, meer, plas of ander wateroppervlak aan de tuin.

Hoogteverschil

De tuin ligt, en dat is maar goed ook, altijd hoger dan het wateroppervlak. Belangrijk is om het hoogteverschil op een efficiënte wijze te overbruggen. Dit kan bijvoorbeeld door het bouwen van een tuintrap.

Hoogteverschillen in de tuin zorgen voor een spannende look, meer privacy en geven een extra dimensie aan de tuin.

Hoveniersbedrijf in de buurt van Rotterdam

Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel is met grote regelmaat actief in Rotterdam. Door de jaren heen hebben we veel villatuinen, kleine tuinen, dakterrassen, groendaken en zwembaden aangelegd.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook