Vijver in de tuin

Vijver in de tuin

Vijver aanleggen in de tuin? Heeft u een tuin zonder vijver en wilt u graag een tuin met een vijver? Een vijver in de tuin geeft de tuin een extra dimensie. Ziet u zich, na een lange werkdag al zitten? U hoort op de achtergrond het kabbelende water en geniet van het leven in en rondom de vijver!

Vijver aanleggen, waar moet ik opletten?

Er zijn veel mensen die een vijver aanleggen zonder plan. Een vijver aanleggen gaat veel verder dan het graven van een gat, het plaatsen van vijverfolie en het volgooien met water! In eerste instantie zult u hier nog wel mee weg komen. Maar in een later stadium kunnen er problemen ontstaan.

Als u echt van uw vijver wilt genieten, dan wilt u een vijver zonder zorgen! Het is daarom belangrijk om te beginnen met een plan. Het is niet voor niets dat vijveraanleg specialistisch werk is.

Een vijver in de tuin

Allereerst is het belangrijk om voor u zelf na te gaan of u echt een vijver in de tuin wilt. Een vijver aanleggen heeft nogal wat consequenties. Het is niet zo dat wanneer de vijver is aangelegd dat u er geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Een vijver heeft continue aandacht en onderhoud nodig. Heeft u hier geen tijd of motivatie voor? Dan moet u zich afvragen of een vijver voor u geschikt is. Een andere optie is het vijveronderhoud uitbesteden. Hierdoor heeft u een prachtige en gezonde vijver zonder ernaar om te kijken.

Vijver in de tuin

Verschillende vijvers

Als u besloten heeft om een vijver aan te leggen, dan is het zaak om u te verdiepen in wat voor vijver u wilt aanleggen. Er zijn eigenlijk vier verschillende soorten vijvers, namelijk:

Zwemvijver

Een zwemvijver is een vijver waarin je kunt zwemmen. Deze is zo ingericht dat het diep en groot genoeg is om erin te duiken en baantjes te trekken.

Koivijver

Koivissen zijn prachtige vissen. Alleen het zijn ook vissen met een gebruiksaanwijzing Koivijvers zijn zo ingericht en opgebouwd dat de koivissen het beste renderen.

Spiegelvijver

Strakke lijnen en vaak een rechthoekige vorm. Dat kenmerkt de spiegelvijver. Wordt heel vaak toegepast in moderne tuinen!

Natuurlijke vijver

Zoals de naam het al zegt. Een natuurlijke vijver is een aanlegde vijver die het meest lijkt op een vijver zoals je die ook tegenkomt in een park of bos.

Een vijver laten aanleggen

Wilt u uw gewenste vijver door een professioneel hoveniersbedrijf laten aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam, den Haag, Utrecht) heeft meer dan 15 jaar ervaring als het gaat om vijveraanleg. Wij kunnen u van A tot Z adviseren en ondersteunen met de volgende werkzaamheden:

  • Graafwerk en afvoer zand
  • Bodembescherming
  • Vijverfolie aanbrengen
  • Randafwerking
  • Vullen van de vijver
  • Plaatsen van waterplanten
  • Aanleggen van de tuin rondom de vijver

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook