Wat kost een zwembad in de grond?

Wat kost een zwembad in de grond?

Wanneer u een zwembad in uw tuin wilt laten plaatsen, dan staat u voor een aantal keuzes. De eerste keus die u moet maken is deze: Kiest u voor een opbouw zwembad? Of wilt u liever een zwembad in de grond laten plaatsen?

Waarom een zwembad in de grond?

Een zwembad die in de grond geplaatst wordt noemt men ook wel een inbouw zwembad. Deze zijn duurder dan de opbouw variant, maar hebben ook enkele voordelen. U kunt namelijk kiezen uit meer soorten zwembaden, niet alleen van formaat, maar ook wat materiaal betreft. Opbouw zwembaden zijn over het algemeen kleiner en minder diep.

Een ander voordeel van een zwembad dat in de grond wordt geplaatst is dat het echt een deel wordt van uw tuin. Niet alleen het zwembad, maar ook de afwerking erlangs, bepaalt de sfeer van uw tuin. U kunt bijvoorbeeld mooie tegels langs het zwembad laten leggen, zoals slipvrije tegels. U kunt ook kiezen voor borders met planten op bepaalde plekken langs het bad voor een natuurlijke look.

Ook wat veiligheid betreft is een zwembad wat in de grond geplaatst wordt beter dan een opbouw zwembad. U heeft namelijk beter zicht vanaf de kant op wat er gebeurt in het bad. Dat kan heel belangrijk zijn, bijvoorbeeld wanneer u kinderen heeft.

De levensduur van zwembaden die worden ingegraven is langer. Ze zijn niet alleen erg sterk, ze hebben ook het voordeel dat de zijkanten steun krijgen van de grond eromheen. Bij opbouwbaden loopt u meer kans op schade van buitenaf, bovendien kunnen de wanden sneller doorbuigen.

zwembad in de grond

Wat kost een zwembad in de grond?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een polyester zwembad. Deze worden ook wel prefab, of monoblok, baden genoemd. Ze zijn duurzaam, licht en de binnenkant is glad, dit komt het zwemcomfort ten goede.

Het worden prefab of monoblok baden genoemd, omdat ze in de fabriek in de vorm worden gegoten. Na het uitgraven van uw tuin worden ze in één keer geplaatst en compleet ingegraven. Voorwaarde is dat de grond in uw tuin stevig genoeg is. In bepaalde gevallen wordt daarom een fundament van beton gestort. Inclusief plaatsing bedraagt de prijs voor een polyester bad ongeveer €25.000 tot €35.000. Dan heeft u een heerlijk zwembad die lang meegaat.

U kunt ook een keus maken voor een zwembad in de grond met metalen wanden, deze zijn wat prijs betreft een stuk voordeliger dan een polyester zwembad. Inclusief het plaatsen kost zo’n metalen zwembad u tussen €5000 en €10.000. Dit prijsverschil komt omdat het materiaal staal simpelweg goedkoper is dan polyester.

Wilt u liever geen voorgevormd zwembad, maar wilt u vrije keus in het ontwerp? Maakt u dan de keus voor een zwembad op maat van beton. Beton is het meest luxe materiaal waarvan een zwembad gemaakt kan worden. De afwerking wordt meestal gedaan met tegels, dit komt het klassieke zwembadgevoel ten goede. De prijs van een betonnen zwembad is vrij hoog, zo tussen €30.000 en €60.000. Dit hangt af van de grootte en de afwerking. Voor deze prijs heeft u echter wel een zwembad die uw hele leven meegaat. Bovendien vergroot het ook nog de waarde van uw huis.

Zwembad laten aanleggen?

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook