Tuinontwerp, tuinaanleg & tuinonderhoud

Hoveniersbedrijf in Bergschenhoek

Contact
0
Beoordeeld
0+
Jaren ervaring
0+
tuin ontworpen

Tuinaanleg Bergschenhoek

Tuinaanleg in Bergschenhoek? Bent u uw huidige tuin zat of vindt u het hoogtijd voor vernieuwing? Zoekt u een hoveniersbedrijf in Bergschenhoek die voor u het tuinontwerp, tuinaanleg en tuinrenovatie uit handen kan nemen? Hoveniersbedrijf Tuinier bestaat meer dan 15 jaar en heeft honderden tuinen aangelegd in Bergschenhoek.

Verschillende tuinen

De ene tuin is de andere niet. En dat is de zien aan de verschillende tuinen die er zijn. Uiteraard zijn er grote verschillen als het gaat om het formaat van de tuin. Zo is een villatuin niet te vergelijken met een postzegeltuin. Maar een tuin die rond van vorm is kun je ook niet vergelijken met een tuin die een rechthoekige vorm heeft. Naast het formaat en de vorm zijn er ook verschillende tuinstijlen, denk aan:

  • Landelijke tuin
  • Prairietuin
  • Boerderijtuin
  • Vintage tuin
  • Romantische tuin
  • Buitenkamer tuin
  • Kindvriendelijke tuin
  • Stadstuin

Zodra u kiest voor tuinaanleg beginnen we altijd met een tuinontwerp. In een tuinontwerp nemen we het formaat, de ligging, de vorm en uw wensen en favoriete stijl mee. Dit is belangrijk omdat we voor u graag een droomtuin willen maken. Voor veel mensen is het lastig om vooraf in te schatten hoe de tuin eruit komt te zien. Daarom bieden wij onze tuinontwerpen aan in 3D. U maakt vervolgens een fictieve wandeling door uw droomtuin waardoor u er direct een beeld en gevoel bij krijgt.

Maken van een moodboard

Voordat we beginnen met tuinaanleg is het voor u goed om te beginnen met een moodboard. Een moodboard is een verzameling van door u gekozen plaatjes en filmpjes. Vind u bijvoorbeeld moderne tuinen mooi? Dan is het slim om eens te Googlen op moderne tuinen. Op het moment dat u mooie afbeeldingen ziet en inspiratie voor u tuin opdoet voegt u deze afbeelding toe aan uw moodboard.

Daarnaast is het goed om na te denken over wat u allemaal in de tuin wilt hebben. Wilt u een mooi terras met tuinverlichting? Kiest u voor een overkapping of voor een veranda? Wilt u graag keramische tegels in de tuin of liever betontegels? Wilt u veel beplanting of weinig beplanting? Kiest u voor gras of voor kunstgras?

Zoals u leest zijn de mogelijkheden bij tuinaanleg ontzettend groot. Mocht u hier niet uitkomen dan is er geen nood aan de man. Wij kunnen u van A tot Z adviseren en ondersteunen.

Onderhoud van de tuin

Nadat wij uw droomtuin hebben gerealiseerd is het mogelijk om het tuinonderhoud aan ons uit te besteden. Uiteraard is dit optioneel. Moet gezegd dat veel van onze klanten hier gebruik van maken. Vaak zijn zij niet in staat om zelf hun tuin goed te onderhouden. In veel gevallen komt dit door fysieke ongemakken, gebrek aan tijd of gebrek aan motivatie. Door tuinonderhoud uit te besteden geniet u jarenlang van een mooi en goed onderhouden tuin.

Uw droomtuin realiseren?

Contact