Erfafscheiding aanleg

Erfafscheiding aanleg

Bent u gebaat bij privacy en wilt u graag uw erf afscheiden? Er zijn veel verschillende vormen van erfafscheidingen. We nemen ze met u door.

Groene erfafscheiding

Een groene haag kan perfect als groene erfafscheiding dienen. Het voordeel van een groene haag is dat deze een mooie kleur met zich meebrengt. Daarnaast voelt het doorgaans minder als een erfafscheiding als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een schutting. Verder brengt een groene erfafscheiding natuurlijke schaduw met zich mee.

Natuurlijke schaduw is  doorgaans kouder dan gecreëerde schaduw. Ideaal tijdens een warme zomerdag! Zodra u voor een groene erfafscheiding kiest zijn er twee mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor kleine planten die nog groot moeten worden. Nadeel hiervan is dat u niet direct de privacy hebt die u wellicht wenst. Voordeel is echter weer de prijs, hagen die nog moeten groeien zijn voordeliger in prijs. Mocht u opzoek zijn naar directe privacy dan is het raadzaam om te kiezen voor kant-en-klaar hagen. Het planten van kant-en-klaar hagen geven direct het gewenste resultaat.

Voorbeelden van groene erfafscheidingen:

Houten erfafscheiding

Er zijn verschillende soorten houten erfafscheidingen. Het mooie aan een houten erfafscheiding is dat die na aanleg direct staat. Je hebt hierdoor direct het gewenste resultaat, namelijk een afscheiding tussen uw eigen terrein en openbaar terrein of terrein van de buren. Het mooie aan een houten afscheiding is dat u de mogelijkheid hebt om er een groene afscheiding van te maken. U kunt ervoor kiezen om er mooie plantenbakjes aan te bevestigen. Maar je kunt er ook klimplanten tegenop laten klimmen, voorbeelden van veel gebruikte klimplanten zijn:

Nog een voordeel van een houten erfafscheiding is dat u flink kunt variëren, denk maar eens aan de verschillende houtsoorten of aan de verschillende kleuren die u kunt gebruiken. Ook de vorm en manier van bevestigen kan een groot verschil maken. Wilt u de houten planken verticaal of horizontaal? Zoals je merkt zijn de mogelijkheden enorm.

Voorbeelden van houten erfafscheiding

  • Hekwerk (hoog en laag)
  • Hout betonschutting
  • Luxe hout betonschutting
  • Semi luxe houten betonschutting

Metalen erfscheiding

Een metalen erfafscheiding heeft net als de houten erfafscheiding ontzettend veel mogelijkheden. Ook hier zijn er veel mogelijkheden om er levend groen in te laten groeien. Daarnaast zijn metalen erfscheidingen onderhoudsarm. Dat betekent dus niet dat het onderhoudsvrij is. Metalen afscheidingen moeten goed behandeld worden, anders loopt u de kans dat uw hekwerk of schutting op een gegeven moment gaat roesten.

Erfafscheiding aanleg

Stenen erfafscheiding

Een stenen erfafscheiding is doorgaans erg duurzaam. Het heeft relatief weinig onderhoud nodig. Bij een stenen erfafscheiding denken velen direct aan een gemetseld muurtje. Maar dat is slechts één van de opties als het gaat om een stenen erfafscheiding. Andere voorbeelden zijn:

Steenkorf

Een steenkorf is een korf volgegooid met stenen. De mogelijkheden met een schanskorf zijn zeer divers. Zo kunt u de kleur van de stenen kiezen. Het materiaal van de stenen kiezen. De hoogte van de schanskorf bepalen (enzovoort)

Betonschutting

Het woord zegt het al. Een betonschutting is een schutting die is opgebouwd uit betonnen platen. Deze zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld de verschillende afwerkingen en kleuren kiezen.

Erfafscheiding aanleggen

Wilt u uw erfafscheiding laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft 15+ jaar ervaring als het gaat om het aanleggen van erfafscheidingen. Het vervangen of aanleggen van erfafscheiding dient vakkundig te gebeuren. Hoveniersbedrijf Tuinier kan u helpen met:

  • Advies en ontwerp
  • Verwijderen van oude erfafscheiding
  • Aanleg nieuwe erfafscheiding
  • Advies betreft onderhoud van erfafscheiding

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook