fleurige planten herfst

Tips voor een fleurige tuin in de herfst

In de herfstperiode ziet u in veel tuinen geen bloeiende planten meer, terwijl er toch echt genoeg planten zijn die in de herfst volledig tot hun recht komen. De meeste planten die bloeien in de herfst hebben prachtige, warme kleuren. Het warme zonlicht in de herfst (dat in deze periode veel meer rood en geel bevat) zorgt dan voor een schitterend effect. Uw tuin kan ook in het najaar een prachtige, fleurige tuin zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie van witte herfstanemonen met een groep herfstasters? Of de bomen die prachtige gekleurde bladeren hebben? In dit blog zetten we een tiental prachtige herfstbloemen en planten voor u op een rijtje, zodat u ook in de herfst kunt genieten van een prachtige, fleurige tuin.

1. Herfstaster

Voor een herfstaster hoeft u geen groene vingers te hebben. Deze plant heeft bij voorkeur een schaduwrijke plek, maar kan prima tegen de felle zon.

2. Herfstanemonen

Herfstanemonen zijn verkrijgbaar in wit, roze en paars. De herfstanemoon bloeit van juli tot het einde van de herfstperiode. De plant is gemakkelijk om te onderhouden en staat het liefst in de schaduw of halfschaduw. Het is wel belangrijk dat de grond niet al te droog is.

3. Geranium Rozanne

De Geranium Rozanne is een bloeiende bodembedekker. Wanneer het voor het eerst gaat vriezen in de nacht zal deze plant stoppen met bloeien. De plant heeft een fijn blad met een blauwe/ paarse parel en houdt uw border vrij van onkruid.

beplanting fleurige tuin herfst

4. Gele zonnehoed (Rudbeckia)

Het maakt bij de Gele zonnehoed niet uit of u een kleigrond heeft in uw tuin of een humusrijke grond. Deze plant bloeit vanaf de zomerperiode tot aan de herfstperiode. Dit maakt deze plant tot één van de grote favorieten in de herfsttuin. U kunt ze in verschillende kleuren krijgen (zand, geel, rood-bruin en oranje) en in lage en hoge soorten.

5. IJzerhard (Verbena Bonariensis)

Deze plant heeft kleine paarse bloemetjes en trekt enorm veel vlinders aan. U kunt de Verbena overal in uw tuin plaatsen, al dient u wel rekening te houden met de hoogte. In principe kan deze plant de winter overleven, maar het kan ook gebeuren dat de plant verdwijnt.

6. Lampenpoetsergras ‘Hameln’

Deze plant is een eyecatcher voor iedere tuin met zijn pluimvormige, bruinzwarte bloempluimen. Ze hangen sierlijk over en geven uw tuin een speels en decoratief karakter. Dit siergras wordt het meeste toegepast in tuinen. De goudgele pluimen zorgen voor een adembenemend gezicht wanneer de herfstzon er doorheen schijnt.

7. Viburnum

In het najaar worden de knoppen van de Viburnum gevormd en deze zijn roze/ wit van kleur. Het is een heester die fantastisch bloeit. In januari zal de plant tevoorschijn komen met enorm veel roze en witte bloemen. Deze zullen doorbloeien tot mei. In de winterperiode zal deze struik zorgen voor een kleurrijk contrast in uw tuin.

fleurige tuin herfst

8. Helleborus

De Helleborus Niger, ook wel een Kerstroos genoemd, is een echte eyecatcher in uw herfst-, of wintertuin. Deze plant bloeit van december tot en met maart. De kleuren van de bloemen variëren, van roze naar paars en van groen naar wit. Om de bloei van het komende jaar te bevorderen, kunt u de bloemen het beste eind mei verwijderen.

9. Zilverkaars (Cimicufuga)

Deze langlevende plant is een herfstbloeier met veel kleur, maar komt pas laat in bloei. Het heeft een decoratief chocoladebruin kleurig blad en roze/ witte aren. De plant voelt zich op zijn best in een humusrijke, frisse bodem.

10. Wilde Wingerd

De Wilde Wingerd heeft prachtige herfstverkleuringen. Het blad wordt roder naarmate er meer zon is. De Wilde Wingerd is een inheemse klimplant, waarmee u saaie muren kunt omtoveren tot een schitterend kleurenpalet.

Uw herfsttuin laten onderhouden door hoveniersbedrijf Tuinier

Woont u in de omgeving van Rotterdam en wilt u een prachtige en kleurrijke herfsttuin? Maar heeft u eigenlijk geen idee waar u moet beginnen en welke planten geschikt zijn voor uw tuin? Hovenier Tuinier adviseert u graag op dit gebied en kan ook het aanleggen van de herfsttuin voor u uit handen nemen. Wij staan u graag telefonisch te woord, maar u kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook