Inbouwzwembad in de tuin: de kosten en de voordelen

Inbouwzwembad in de tuin: de kosten en de voordelen

Wanneer u van plan bent om een zwembad in uw tuin te laten plaatsen, dan heeft u de keuze tussen een opbouwzwembad en een inbouwzwembad. Een inbouwzwembad wordt ingegraven in de bodem van uw tuin, terwijl een opbouwzwembad een minder permanent karakter heeft. Een inbouwzwembad plaatsen is veel complexer, maar u krijgt er veel voordelen voor terug. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van een inbouwzwembad.

Wat is het verschil tussen een inbouwzwembad en een opbouwzwembad?

Een inbouwzwembad is permanent, aangezien deze helemaal ingegraven wordt in de bodem van uw tuin. Een opbouwzwembad wordt boven de grond geplaatst en kan om deze reden gemakkelijk afgebroken worden. Qua afwerking en opties heeft u veel meer mogelijkheden bij een inbouwzwembad. Zo kunt u bijvoorbeeld een duikplank of een glijbaan laten aanleggen. Ook kunt u een inbouwzwembad veel gemakkelijker afdekken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van isolerende lamellen. Het is ook mogelijk om een opbouwzwembad af te dekken, maar de mogelijkheden zijn hier een stuk beperkter. Als u kiest voor een inbouwzwembad, dan ligt deze gelijk met de grond, waardoor de instap veel laagdrempeliger is. Een opbouwzwembad is voorzien van een trapje die u moet beklimmen voordat u het zwembad in kunt.

De voordelen van een inbouwzwembad

Zoals u heeft kunnen lezen heeft een inbouwzwembad vele voordelen wanneer u het vergelijkt met een opbouwzwembad.

Afmetingen

Op het gebied van afmetingen heeft u bij een inbouwzwembad veel vrijheid, dit in tegenstelling tot een opbouwzwembad. Een inbouwzwembad kunt u zo diep en zo breed maken als u zelf wilt. Een inbouwzwembad is vaak ook effectief dieper. Een inbouwzwembad is 1,8 meter diep en een opbouwzwembad 1,2 meter. U dient wel rekening te houden met de extra kosten die het met zich meebrengt wanneer u uw zwembad groter en dieper wilt hebben dan gemiddeld.

Integratie in de tuin

U kunt een inbouwzwembad perfect integreren in uw tuin. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om een heel concept rondom uw zwembad te bouwen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtig aangelegd terras rondom uw nieuwe zwembad? U heeft hierbij de keuze uit verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld slipvrije tegels of hardhout.

Makkelijke instap

Een inbouwzwembad is gelijk met de grond, wat meerdere voordelen met zich meebrengt. De instap is hierdoor veel gemakkelijker dan bij een opbouwzwembad, waar u een trappetje moet beklimmen. Ook heeft u beter toezicht; ideaal als u kleine kinderen heeft die in het zwembad aan het spelen zijn.

inbouwzwembad

Stevigheid

Als u het vergelijkt met een opbouwzwembad, dan heeft een inbouwzwembad een langere levensduur en is deze ook een stuk steviger. Een inbouwzwembad heeft namelijk een beschermend omhulsel, de aardbodem. Schade aan het zwembad, evenals lekken, zijn daarom zeldzaam. Een inbouwzwembad is ook vaak van sterkere materialen gemaakt, zoals polyester.

Soorten inbouw zwembaden en de kosten

Een inbouwzwembad kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals polyester, beton of stalen wanden. Een polyester zwembad gaat erg lang mee en is makkelijk te onderhouden. De prijzen liggen wel vrij hoog; tussen de 25.000 en 30.000 euro.

U kunt ook kiezen voor een zwembad met stalen wanden. Het materiaal staal is goedkoper dan polyester en de prijs voor dit type bad ligt dan ook tussen de 5.000 en 10.000 euro. U heeft voor dit bedrag een zwembad met een lengte van 7 meter.

U kunt ook kiezen voor een zwembad van beton. Deze zwembaden worden geheel op maat gemaakt en de prijzen liggen tussen de 30.000 en 60.000 euro.

Zwembad laten aanleggen?

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook