waarom kunstgras

Waarom is kunstgras aanleggen een goed idee?

Denkt u er over na om kunstgras te laten leggen? De ontwikkeling van kunstgras is enorm snel gegaan, daardoor is het een goed alternatief geworden voor natuurlijk gras. Het verschil met gezaaid gras is bijna niet meer waar te nemen. Daarnaast biedt kunstgras enkele belangrijke voordelen zoals een groen gazon in het gehele jaar, geen onkruid in het gras en geen last van molshopen of insecten. Als u wilt genieten van een prachtig gazon, dan is kunstgras een hele goede keus. U zou het natuurlijk zelf kunnen aanleggen, maar het is verstandig om dit uit te besteden aan een ervaren hovenier. In dit blog leggen we uit waarom.

Wat voor soorten kunstgras bestaan er?

Kunstgras is ontworpen om eruit te zien en aan te voelen als natuurlijk gras. Er zijn verschillende redenen om een grasmat aan te leggen. Zo kunt u een prachtig gazon willen in uw tuin, maar het kan ook dat iemand een voetbalveld wil laten aanleggen met kunstgras. U kunt zich waarschijnlijk voorstellen dat het kunstgras voor het voetbalveld veel sterker moet zijn dan voor uw tuin. Dat is de reden waarom er veel verschillende soorten kunstgras zijn. Deze worden dan ook gemaakt van verschillende typen materiaal. Dit materiaal bepaalt het uiterlijk, de duurzaamheid en de functionaliteit. De verschillende kunstgras materialen zijn nylon, polyethyleen en polypropyleen. Nylon is het sterkste materiaal dat het best voor intensief gebruik gelegd kan worden. Wilt u kunstgras laten aanleggen dat niet van echt te onderscheiden is? Dan kiest u voor polyethyleen. De goedkoopste soorten kunstgras worden gemaakt van polypropyleen.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras kan u vele voordelen opleveren boven een gazon van natuurlijk gras, zeker wanneer u kiest voor kunstgras van goede kwaliteit. Deze voordelen zijn:

  • Het gazon blijft mooi en groen onder alle omstandigheden;
  • U heeft geen last van onkruid, insecten of mollen;
  • Kunstgras verreist zeer weinig tot geen onderhoud;
  • Geen last van hooikoorts;
  • De grasmat is bestand tegen alle weersomstandigheden;
  • Er bestaat een geschikte soort voor meerdere gebruikstypes;
  • U kunt kiezen uit vele soorten, sterktes en zelfs voor verschillende kleuren;
  • Kunstgras kan niet alleen in de tuin. U kunt het ook heel goed laten leggen op een balkon of dakterras;
  • Kunstgras is zeer duurzaam en kleurvast.

Als u maximaal gebruik wilt maken van deze voordelen, dan kunt u er het best voor kiezen om kunstgras te laten leggen.

kunstgras

Waarom u kunstgras beter kunt laten leggen

Het leggen van kunstgras is een specialistisch klusje. Er moet zeer precies gewerkt worden om een mooi egaal gazon te krijgen. U kunt het laten leggen van kunstgras een beetje zien als een combinatie van bestraten en vloerbedekking leggen. De ondergrond is namelijk heel belangrijk voor kunstgras. In geval van een tuin wordt deze eerst sterk verdicht waarna het waterpas ge√ęgaliseerd moet worden. Het enige verschil met bestrating is dat er geen afschot nodig is. Als de ondergrond waterpas is dan kan het kunstgras gelegd worden. Dit wordt als een soort tapijt uitgerold en met een stanleymes precies op maat gesneden. Wilt u een gazon dat eruit ziet als een natuurlijke grasmat? Dat kunt u het kunstgras het best laten leggen door een bedrijf dat er ervaring mee heeft.

Kunstgras laten leggen door Hovenier Tuinier

Wilt u gebruik maken van de vele voordelen van kunstgras? Laat het kunstgras dan leggen door Hovenier Tuinier. Wij kunnen het kunstgras leggen in uw tuin, maar natuurlijk ook op uw balkon of dakterras. Samen met u bespreken we de beste keus kunstgras dat past bij uw situatie. Wilt u een prachtig gazon, een speelplek voor de kinderen of zeer sterk kunstgras dat geschikt is voor uw dakterras? Wij weten welk type bij uw situatie past. Als u de keuze heeft gemaakt, dan maken we een afspraak om het kunstgras te leggen. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook