Oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Heeft u een oprit en is die oprit wel toe aan vernieuwing? Of heeft u nog geen oprit en wilt u er graag één? Het aanleggen van een oprit is wat vele mensen graag willen.  U kunt een oprit natuurlijk aanleggen bij uw huis, maar ook bij een garage, kantoor of ander gebouw is een oprit zeer welkom. Alles weten over het aanleggen van een oprit?

Wat is een oprit?

Een oprit is een gedeelte grond bij uw huis, kantoor, gebouw of pand wat te bereiken is vanaf de openbare weg. Een oprit wordt gebruikt om de garage te kunnen bereiken. Maar het dient in veel gevallen (indien de garage ontbreekt) als parkeerplaats.

Voorbeeld van een oprit? Waar moet je opletten bij aanleg?

Opnieuw aanleggen

Het kan zijn dat u al een oprit hebt maar dat deze opnieuw aangelegd moet worden. Het opnieuw aanleggen van een oprit gebeurt vaak wanneer onderstaande problemen zich voordoen:

Hoogte verschillen

Er steken tegels uit, wat zorgt voor veel oneffenheden. Gevaar is dat u, uw kinderen, bezoekers of klanten hierover komen te struikelen.

Water blijft staan

In de verzakte delen van uw oprit kan water blijven staan. Na een flinke regenbui heeft u dus te maken met plassen water op uw oprit.

Mosvorming

Doordat de bestrating verzakt is bestaat er de kans dat er weinig licht bij het laagst liggende deel van uw oprit komt. Mos gedijt heel goed bij natte en schaduwrijke omgevingen!

Aanleggen van oprit: waarop letten?

Wilt u een oprit laten aanleggen? Of wilt u zelf een oprit aanleggen? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. We nemen ze met u door:

Materiaalkeuze

Aangezien een oprit intensief gebruikt wordt is het belangrijk om de juiste materiaalkeuzes te maken. Gaat u voor half verharding zoals grind en split? Of kiest u voor waaltjes, klinkers of tegels? Belangrijk is dat het gekozen materiaal opgewassen is tegen zware belasting van bijv. rijdende en stilstaande auto’s.

oprit aanleggen met halfverharding

Afgraven

Het afgraven bij een oprit is een belangrijke taak. Allereerst is het belangrijk om voldoende af te graven. Daarnaast is het zaak om ervoor te zorgen dat uw oprit afloopt. Dit om te voorkomen dat er water op uw oprit blijft staan.

Kantopsluiting

Opsluitbanden en betonbanden zijn van cruciaal belang bij het aanleggen van een oprit. Ze zorgen ervoor dat de gelegde klinkers geen kant op kunnen. Ze bakenen in principe een ruimte af. Hierdoor neemt de kans op verzakking aanzienlijk af.

Oprit laten aanleggen

Wilt u een oprit laten aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft meer dan 15+ jaar ervaring als het gaat om tuinaanleg. Het aanleggen van oprit en terras is hier een wezenlijk onderdeel in. In het verleden hebben wij meerdere opritten aangelegd in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland. U vindt deze opritten o.a. in plaatsen als Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Dordrecht, Schoonhoven. Maar ook in den Haag, Ridderkerk, IJsselmonde, Vlaardingen en Lekkerkerk.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook