Pergola bouwen

Pergola bouwen

Wilt u graag een pergola in uw tuin? En bent u opzoek naar tips en ideeën om een pergola zou mooi mogelijk in uw tuin te plaatsen? Of zoekt u naar een hoveniersbedrijf die dit voor u kan regelen? In dit artikel nemen we alle ins en outs over het plaatsen van een pergola. Benieuwd wat een pergola aan uw tuin kan toevoegen? Lees dan even verder!

Ontwerp pergola

Het uiterlijk van een pergola’s kan erg verschillen. Dit heeft te maken met de vorm, de maat en het materiaal dat gebruikt wordt. We nemen de verschillen en mogelijkheden met u door.

ontwerp pergola

Materiaal

Pergola’s worden gemaakt van ijzer of hout. Een keuze maken waarvan u geen spijt zal krijgen lijkt eenvoudig, maar is dat niet altijd. Allereerst is het goed om te kijken naar wat u het mooist vindt en wat het beste bij uw tuin past. Vervolgens moet u zich afvragen of u de onderhoudswerkzaamheden die horen bij uw voorkeur wilt en kunt uitvoeren. Zo hebben bepaalde houtsoorten regelmatig onderhoud nodig, terwijl pergola’s van ijzer nauwelijks aandacht nodig hebben.

Maten

Pergola’s worden vaak op maat gemaakt. Dat maakt ook dat de pergola’s erg van elkaar verschillen. Zo zijn er pergola ontwerpen die heel breed zijn, maar zijn er ook pergola ontwerpen die smal en lang zijn. De vorm en inrichting van uw tuin zijn samen met uw wensen allesbepalend voor hoe een pergola er uiteindelijk uit gaat zien.

Vorm

Zoals gezegd worden pergola’s in veel gevallen op maat ontworpen en aangelegd. Dat maakt dat er ontzettend veel verschillende vormen zijn. U kunt voor een rechthoekige pergola kiezen, voor een vierkante pergola, voor een pergola in een U-vorm maar ook voor rondvormige pergola’s.

verschillende vormen pergola

Meerdere pergola’s

Wat je regelmatig ziet is dat er gekozen wordt om meerdere pergola’s in de tuin aan te leggen. Bijvoorbeeld drie die kort achter elkaar staan of een hele reeks pergola’s die een pad vormen.

Meerdere liggers

Er is te variëren met het aantal liggers, liggers zijn de balken die op de staanders liggen. De variatie kan zorgen voor een leuk, speels en verassend effect. Deze effecten zijn te zien in de schaduw maar ook op andere punten van de pergola.

Overkapping

U kunt van uw pergola ook een flexibele overkapping maken. Dit kan door te werken met doeken en lamellen. Hier zijn fantastische systemen voor waardoor u heel gemakkelijk en snel een beschutte plek kunt creëren.

overkapping pergola

Kindvriendelijk

Een pergola past zeer goed in een kindvriendelijke tuin. U kunt een pergola gebruiken om uw kind(eren) de gelegenheid te geven om te schommelen. Een schommel is eenvoudig aan een pergola te hangen op een geheel veilige manier. Hieronder ziet u een mogelijkheid, maar dit kan werkelijk op talloze manieren.

pergola met schommel

Klimplanten

U kunt ervoor kiezen om klimplanten tegen de pergola te laten opklimmen. De uitwerking hiervan kan zorgen voor een fantastisch beeld. Naast dat kan het ook een praktische uitwerking hebben, denk aan het krijgen van meer privacy. Zodra de klimplanten flink gegroeid zijn kan het zicht van buiten naar binnen flink afnemen waardoor de privacy toeneemt.

pergola met klimplanten

Pergola laten bouwen

Wilt u graag een pergola laten bouwen door een professioneel bedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 1000+ pergola’s ontworpen en aangelegd in regio Rotterdam. Benieuwd wat u van ons kan verwachten?

  • Advies over het materiaal van de pergola
  • Advies over het type pergola
  • Wensen en ideeën met u doornemen
  • Levering van hout en andere materialen
  • Stevige en stabiele pergola constructie
  • Handgemaakt en op maat gemaakte pergola
  • Beplantingsadvies indien nodig

Vrijblijvend kennismaken

Benieuwd wat wij verder voor u kunnen doen en hoe dat in z’n werk gaat? Of heeft u gewoon een praktische vraag of opmerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen!

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook