Tuin op het oosten

Tuin op het oosten

Staat uw tuin ten opzichte van de zon gericht op het oosten? Wilt u graag een tuinontwerp op maat die rekening houdt met de voor- en nadelen van een tuin op het oosten?

De ligging van uw tuin speelt een grote rol tijdens het maken van een tuinontwerp. Het is namelijk erg belangrijk om tijdens het maken van een ontwerp rekening te houden met schaduw, dag- en zonlicht. Bij een tuin op het oosten geniet u in de ochtend van veel zon. In de avond verdwijnt de zon achter uw huis waardoor het al vroeg donker wordt in uw tuin. Hier kunnen wij niet zomaar aan voorbijgaan. Het doel van het maken van een tuinontwerp is om de voordelen van een tuin op het oosten zo goed mogelijk te benutten. Wij prater u hierover bij in dit artikel.

Pak zoveel mogelijk zon mee

Zoals gezegd heeft u in uw tuin op het oosten in de ochtend het meest de zon op uw gericht. Ideaal voor mensen die ’s avonds pas hoeven te werken en in de ochtend buiten willen ontbijten. Bent u in de avond wel vrij en wilt u zo lang mogelijk genieten van de buitenlucht? Plaats uw terras dan zo ver mogelijk achterin uw tuin, hierdoor kunt u nog meegenieten van de laatste zonnestralen van de dag. De kans dat het snel afkoelt in uw tuin is door het overschot aan schaduw wel groot. Door uw terras te voorzien van beschutting en wellicht terrasverwarming of een houtkachel kunt u de avonden qua temperatuur nog erg lang aangenaam houden.

Omdat uw tuin vanwege de vele schaduw die het krijgt in de avond al erg donker zal zijn is het verstandig om geen hoge objecten, zoals bomen of bouwwerken, in uw tuin aan te brengen. Indien u dit wel doet zal er extra schaduwvorming ontstaan waardoor uw tuin nog donkerder zal voelen.

Plaatsen beplanting & onderhoud

Bij het plaatsen van beplanting en het onderhoud daarvan moet u ook rekening houden met de ligging van uw tuin. Een voordeel is dat uw planten niet de hele dag is de brandende zon staan. Hierdoor hebben zij op warme dagen genoeg tijd om te herstellen en zullen zij niet zo snel last hebben van verbranding. In de keuze van welke planten u wel en niet kan aanleggen wordt u vrijwel niet gehinderd. U kunt in uw tuin verschillende soorten planten aanbrengen omdat uw tuin zowel veel zon als schaduw ontvangt. Juist het zoveel mogelijk variëren geeft een erg leuk effect aan uw tuin.Vanwege de vele uren schaduw zullen uw gazon en beplanting in de avond vaak vochtig aanvoelen. Het is verstandig om ’s avonds niet te veel en onnodig over uw gazon te lopen. Wanneer het gazon nat is zal het glad aanvoelen en is de kans op beschadigingen groter. Het geven van water aan uw tuin kunt u beter vroeg in de avond doen. Uw tuin heeft de bijna al haar zonuren gehad en kan dan wel wat afkoeling en voeding gebruiken.

tuin op het oosten

Tuin op het oosten: onderhoud, aanleg, ontwerp

Heeft u een tuin op het oosten en wilt u graag tuinaanleg, tuinonderhoud of tuinontwerp uitbesteden? Wilt u zoveel mogelijk profiteren van de voordelen van een tuin op het oosten? Hoveniersbedrijf Tuinier is gevestigd in Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) en is werkzaam binnen een straal van 75 kilometer. Regelmatig onderhouden we tuinen, ontwerpen we tuinen en leggen we tuinen aan in Rotterdam, den Haag, Utrecht, Krimpen aan de Lek, Gouda en alles in de buurt.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook