verschillende grassoorten

Wat voor grassoorten bestaan er?

Veel mensen hebben gras in hun tuin liggen, maar wist u dat er enorm veel verschillende grassoorten bestaan? Gras is een algemeen begrip geworden voor honderden verschillende soorten. Wist u bijvoorbeeld dat graan ook een grassoort is? Daarnaast bestaan er nog talloze anderen, zoals pampasgras, een soort siergras. Wanneer we praten over gras, dan hebben we het al snel over een mooi groen gazon. In de meeste gevallen bestaat deze uit een combinatie van de volgende grassoorten:

Engels raaigras

Engels raaigras is één van de meest voorkomende grassoorten in Nederland. Dit type gras wordt gebruikt voor weilanden, voetbalvelden en speelweiden. Engels raaigras heeft de voordelen dat het snel opkomt en groeit, daarnaast is het sterk en kan het goed tegen intensief gebruik. Het is een grassoort dat goed tegen warmte en droogte bestand is. Daardoor blijft het gazon zelfs in de zomer mooi groen. Heeft u thuis kinderen en wilt u dat ze heerlijk in de tuin kunnen spelen zonder dat het gazon daaronder te lijden heeft? Kies dan voor Engels raaigras. Het blad van dit gras is iets grover en dikker, hierdoor kan het goed tegen gebruik.

Roodzwenkgras

Heeft u een tuin met veel begroeiing waardoor er schaduwplekken ontstaan? Dan kunt u het best kiezen voor roodzwenkgras, deze kan namelijk heel goed tegen schaduw. Roodzwenkgras wordt zeer veel in ons land gebruikt voor het gazon. Dit type gras groeit namelijk op bijna iedere ondergrond; voedzaam, arm, zand en klei. Een voordeel van dit gras is dat het minder snel groeit dan Engels raaigras, gevolg is dat er minder maaibeurten nodig zijn. Dit gras is echter minder geschikt voor intensief gebruik. Kiest u daarom voor Roodzwenkgras als u een mooi groen siergazon wilt.

Veldbeemdgras

Heeft u een zonnige tuin waar droogte een probleem kan zijn? Wilt u tevens een grassoort dat goed tegen gebruik kan? Dan kunt u het best kiezen voor veldbeemdgras. Dit type gras wordt ook wel eens gebruikt om kale plekken in andere grassoorten op te vullen. Het is een grassoort dat langzaam groeit, maar daardoor zeer sterk is. Het wordt daarom ook gebruikt voor sportvelden. Er zit echter een klein nadeel aan veldbeemdgras; de grassoort is gevoelig voor ziektes.

Gewoon struisgras

Gewoon struisgras is een grassoort dat ook in het wild voorkomt. U kunt struisgras zien groeien in weilanden, bermen en in bossen. Het is een soort dat van vochtige plekken houdt. Gewoon struisgras is ook geschikt voor het gazon, want het is een grassoort dat erg sterk is en zelfs groen blijft wanneer het lang droog is. Deze grassoort heeft een dichte structuur, hierdoor is er weinig kans dat er kale plekken in uw gazon komen. Een ander voordeel van gewoon struisgras is dat het kort gemaaid kan worden. Het gras kan hier goed tegen, in tegenstelling tot andere grassoorten. Gewoon struisgras is echter niet geschikt voor intensief gebruik. Heeft u kinderen of wilt u veel gebruik maken van uw gazon? Dan is deze grassoort niet de beste keus voor u.

Grassoorten en hun onderhoud

Wilt u een gazon laten aanleggen en wilt u weten welk grassoort u daar het best voor kunt gebruiken? Of heeft u een gazon dat wel wat onderhoud zou kunnen gebruiken? Misschien zitten er emelten in het gazon, heeft het gazon mest nodig of wilt u een slecht gazon herstellen? Hovenier Tuinier helpt u bij alle problemen van uw gazon. Met onze rijke ervaring kunnen we precies bepalen welke grassoort u heeft, welke geschikt is voor u of hoe bepaalde problemen kunnen worden opgelost. Heeft u interesse in één van onze diensten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook