arrow_drop_up arrow_drop_down
Verzakkende bestrating

Verzakkende bestrating

Verzakt uw bestrating? Heeft u last van een verzakkende bestrating? Merkt u dat er verschillen ontstaan op uw terras, oprit of looppad? Wij gaan het in dit artikel hebben over de oorzaken van verzakkende bestrating. Ook bespreken we de oplossing van dit probleem!

Waarom verzakt mijn bestrating?

Dat uw bestrating verzakt kan verschillende redenen hebben, we sommen er een paar voor u op:

  • Gebruik van zwartzand
  • Regenwater spoelt zand weg
  • Verkeerd aangelegd
  • Er is geen gebruik gemaakt van opsluitbanden
  • Te zware belasting

verzakkende bestrating

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 60.000m2 tuin onderhouden. Herstraten is daar een belangrijk onderdeel van. Wilt u graag af van een verzakt terras, oprit of looppad? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u helpen!

verzakkende bestrating

Hoe voorkom ik dat mijn bestrating wegzakt?

Verzakkende bestrating is iets waar niemand op zit te wachten. Echter komen veel mensen pas in actie wanneer het kwaad al geschied is. De vraag is alleen, hoe voorkom je in een eerder stadium dat je bestrating wegzakt? Hieronder enkele nuttige tips als het gaat om aanleg of herstraten van oprit, pad of terras

Gebruik van straatzand

Het is belangrijk om straatzand te gebruiken. Hoe dikker het zandbed hoe beter de tegels blijven liggen! Aan te raden is om een dikte van minimaal 15 centimeter aan te houden.

Opsluitbanden gebruiken

Door het gebruik van opsluit banden voorkomt u dat uw straatwerk wegloopt of wegzakt. U sluit het straatwerk in wezen op waardoor er geen gaten en grote groeven kunnen ontstaan.

Gebruik van voegmortel

Het gebruik van bestratingsvoegmortel zorgt ervoor dat het straatzand tussen en onder uw bestrating niet kan weg spoelen.

Herstraten van terras, oprit of looppad?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u graag uw bestrating herstraten? Zoekt u een professioneel en vakkundig hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u van A tot Z helpen als het gaat om bestrating.

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Lekkerkerk, Alblasserdam, Berken en Rodenrijs en Delft. Uiteraard zijn wij actief in veel meer plaatsen, we werken binnen de driehoek Utrecht, den Haag en Middelburg.

 

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies