Moet een Japanse esdoorn gesnoeid worden?
3 min. leestijd

Moet een Japanse esdoorn gesnoeid worden?

De Japanse esdoorn is een sieraad voor iedere tuin. De prachtige struik valt het meest op door zijn opvallende bladeren. Deze bladeren zijn prachtig delicaat ingesneden en hebben verschillende opvallende rode kleuren. De struik groeit langzaam, daarom hoeft hij eigenlijk niet gesnoeid te worden. Wilt u de esdoorn toch snoeien, dan kunt u dat het best doen in juli of augustus. In dit blog vertellen we u hoe u dat het best kunt doen.

Het snoeien van de Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn heeft van zichzelf een prachtige vorm, bovendien groeit deze plant erg traag. Daarom is het niet nodig om de esdoorn te snoeien. Als u het toch nodig vindt, dan kunt u dit het best doen in de zomermaanden juli of augustus. De wonden die ontstaan zullen dan snel dichtgroeien. Als u in het voorjaar de esdoorn zou snoeien, dan zouden de wonden erg gaan bloeden. Dit komt omdat in het voorjaar de sapstroom op gang komt. De struik zou hierdoor ziektes of schimmels kunnen oplopen. Het is daarom belangrijk om een Japanse esdoorn nooit in de winter of vroege voorjaar te snoeien.

Als u gaat snoeien dan kunt u het best kiezen voor uitdunning snoei waarbij u niet meer dan 20% wegsnoeit. Focus op het verwijderen van alle dode takken en haal enkele gehele zijtakken weg. Hierdoor krijgt de rest van de struik de ruimte om verder te groeien. Kies er niet voor om de toppen van alle takken van de plant te snoeien, want dat komt de vorm van de struik niet ten goede. Ga voorzichtig te werk en beoordeel tijdens het snoeien het resultaat regelmatig. Zo behoudt u de prachtige vorm van de Japanse esdoorn. Heeft de plant dode punten aan de takken? Snoei deze dan ook.

Heeft u een jonge Japanse Esdoorn? Dan valt het aan te raden om de top van de struik open te houden. Dit zorgt ervoor dat de gehele struik goed licht vangt. U kunt hiervoor zorgen door kruisende en naar binnen groeiende takken weg te snoeien.

japanse esdoorn

Japanse esdoorn in uw tuin

Wilt u ook zo’n prachtige Japanse esdoorn in uw tuin? U kunt deze plant het best op een halfschaduwplek in uw tuin zetten. Deze esdoorn houdt van vochtige grond met een hoge zuurgraad. Wilt u een Japanse Esdoorn aanschaffen, planten of onderhouden? Laat dat dan over aan Hovenier Tuinier! Wij kunnen alle zorg voor deze prachtige plant uit uw handen nemen. Wij zoeken de beste plek voor in uw tuin en zorgen ervoor dat het in de juiste grondsoort staat.

Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden. Als u dat toch nodig vindt, dan kunnen wij dat ook voor u uitvoeren. Wij zorgen ervoor dat de struik zijn mooie vorm behoud, maar toch optimaal kan groeien.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down