arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe moet een verwilderde laurier gesnoeid worden?

Hoe moet een verwilderde laurier gesnoeid worden?

Veel mensen hebben een haag van laurier. Deze plant is namelijk zeer geschikt als haagplant, want het vormt een mooie dichte haag dat bovendien groen blijft in de winter. De meeste van ons kiezen voor een haag vanwege de privacy, de laurierhaag biedt u voldoende privacy en het hele jaar lang. Wist u dat de officiële naam van deze haagplant laurierkers is? Laurier kennen we allemaal van het kruid wat in de tuin gebruikt wordt, dit is echter een andere plant. Laurierkers is een plant dat lang geleden naar Nederland is gekomen vanuit Zuidoost Europa en Azië. Exotische planten werden toen populair, zeker de winterharde soorten die goed tegen ons klimaat kunnen.

De laurierkers zorgt voor een dichte haag met prachtig glanzende bladeren. Het grote voordeel van deze haag is dat het groen blijft in de winter en dat het bovendien een snel groeiende plant is. Dat is de reden waarom de haag regelmatig gesnoeid moet worden, het liefst in het voor- en najaar. Wanneer u de laurier niet snoeit dan zal de plant heel groot worden en in de lente trossen met prachtige bloemen krijgen. Deze lokken veel bijen en vlinders aan omdat ze heerlijk geuren. Het nadeel is echter dat de plant verwilderd, de laurierhaag wordt daardoor groot, hoog en onverzorgd. Heeft u een laurier die verwilderd is? Wilt u weer een nette haag van de laurierkers? Dan wilt u vast weten hoe u deze het best kunt snoeien.

Hoe moet ik een verwilderde laurier snoeien?

Om een verwilderde laurier weer in een goede vorm te laten groeien moet u deze ver terugsnoeien tot op het hout. Dat betekent vaak dat u takken van een meter diep moet terugsnoeien. Dit kunt u het best in het voorjaar doen, gebruik daarvoor een goede snoeischaar. Als u een flinke haag heeft dan bent u minstens een dag bezig met het terugsnoeien.

U kunt ook kiezen voor een drastische oplossing, namelijk door het afzagen van de plant tot 15-20 centimeter boven de grond. De laurierkers is een snelgroeiende plant, binnen korte tijd zullen nieuwe scheuten gevormd worden. Om ervoor te zorgen dat uw privacy niet geheel weggenomen wordt, kunt u ervoor kiezen om ieder jaar een andere struik te snoeien. De laurierhaag zal dan niet geheel verdwijnen. Het duurt dan wel een aantal jaar voordat u een mooie nette haag heeft.

Is de haag eenmaal weer gekort dan zult u zien dat deze weer zeer snel nieuwe scheuten zal krijgen. Houdt hierna de laurierhaag mooi in vorm door deze in het voorjaar en het najaar te snoeien. Let u daarbij op dat u alleen de takken snoeit en niet de bladeren. Daarom kunt u het best een snoeitang gebruiken en geen heggenschaar.

snoeien laurier haag

Laat de verwilderde laurier snoeien door uw hovenier

Het snoeien van een verwilderde laurier kan een flinke klus zijn, zeker wanneer u een grote haag heeft. Om de takken terug te snoeien tot op het hout heeft u flink wat kracht nodig en bovendien goede gereedschap of apparatuur. Laat daarom het snoeien van een verwilderde laurier over aan uw hovenier! Met onze jarenlange ervaring zal Tuinier uw laurier weer terugsnoeien zodat het snel een prachtige haag kan vormen. Woont u in de buurt van Rotterdam, zoals in Gouda of Dordrecht? Vertrouw dan op de dienstverlening van Tuinier voor al uw hovenier klussen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies