snoeien van planten

Snoeien

Snoeien van beplanting. Wilt u graag dat uw planten optimaal groeien en bloeien? Dan is het belangrijk om snoeiwerkzaamheden in de tuin uit te voeren. Men zegt wel eens: snoeien doet groeien. Snoeien is een klus waar veel mensen tegen opzien, dit heeft vaak verschillende redenen. Allereerst is het zo dat het veel tijd kost, ten tweede is er kennis voor nodig en ten derde vindt niet iedereen het even leuk om in de tuin aan het werk te zijn.

Waarom snoeien?

Er zijn verschillende redenen om uw planten te snoeien. We sommen ze voor u op:

  • Snoeien om de plant of struik in model te houden
  • Voorkomen van wildgroei
  • Betere groei en bloei
  • Meer opbrengst bij fruitbomen

snoeien beplanting en border

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 60.000 m2 tuin onderhouden. Het snoeien van planten, struiken en bomen is daar een belangrijk onderdeel van. Bent u opzoek naar een vakkundig hoveniersbedrijf in Zuid-Holland die uw snoeiwerkzaamheden uit handen neemt? Zoek dan vooral niet verder.

snoeien beplanting

Vaste planten snoeien: waar moet ik opletten?

Zoals gezegd komt snoeien erg precies. Elke plant, struik, bloem of boom is anders. Dat betekent ook dat veel van deze verschillend gesnoeid moeten worden! Zodra u vaste planten wilt snoeien zijn er een aantal tips, wij beschrijven ze hieronder:

Snoeien in het voorjaar

Snoei vaste planten altijd in het voorjaar.

Verdorde bladeren

Heeft u bladhoudende planten in uw tuin? Haal dan alleen de bruine verdorde bladeren uit de planten.

Uitgebloeide bloemen

Heeft u uitgebloeide bloemen in de tuin? Haal deze er zo snel mogelijk tussenuit. Hierdoor stimuleert u extra bloei.

Twee bloeiperiodes

U kunt ervoor kiezen om direct na de eerste bloeiperiode de planten te snoeien. Hierdoor stimuleert u een tweede bloeiperiode.

Snoeiwerkzaamheden uitbesteden?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wij zijn gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel en werken binnen een straal van 75 kilometer. Wilt u graag gezonde beplanting en maximale groei en bloei van uw planten zonder hier naar om te kijken?

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Ons werkgebied bevind zich binnen de driehoek Den Haag, Utrecht en Middelburg. Alles daar tussen in zijn wij zeer actief. Regelmatig onderhouden wij tuinen in plaatsen als Rotterdam, Schoonhoven, Delft, Scheveningen, Gouda. Maar ook in kleinere plaatsen als Vlaardingen, Schiedam en Barendrecht zijn wij zeer actief.

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook