pampasgras snoeien

Moet pampasgras gesnoeid worden?

Pampasgras is een prachtig soort siergras. In september komt de plant in bloei met grote pluimen die verschillende kleuren kunnen hebben, afhankelijk van de soort. Het gras kan wel drie meter hoog worden. Het staat heel mooi om pampasgras als blikvanger in uw tuin te hebben, bijvoorbeeld in een mooi groen gazon, naast een terras of langs een waterpartij zoals een vijver of zwembad. Het is daarom een echte aanwinst in uw tuin. Pampasgras moet echter wel jaarlijks gesnoeid worden, dat is even een klusje, maar daardoor zal de plant weer prachtige pluimen krijgen.

Het snoeien van pampasgras

Na de bloei in september zal pampasgras verkleuren in de winter naar een strogele kleur. In de winter sterft de plant bovengronds voor een groot deel af, net als vele grassoorten. De beste tijd om pampasgras te snoeien is aan het eind van de winter, net voor de lente aantreedt. Als u te laat gaat snoeien zou u namelijk nieuwe scheuten kunnen beschadigen. Eind februari of begin maart is de beste periode om pampasgras te snoeien. Aangezien de stengels van pampasgras nogal scherp kunnen zijn, kunt u het best goede tuinhandschoenen dragen tijdens het snoeien. Maak gebruik van een scherpe snoeitang, snoei het gras tot ongeveer 25 cm af boven de grond. Dit lijkt drastisch, maar nieuwe scheuten zullen snel weer opkomen en hoger groeien.

pampasgras onderhouden

De overige verzorging van pampasgras

Heeft u net pampasgras aangeschaft en zoekt u een geschikte plek? Dit siergras groeit het best op een warme en zonnige plek in uw tuin. Het heeft voedzame grond nodig dat makkelijk water doorlaat. De beste periode om pampasgras te planten is in het voorjaar. De zomers in Nederland zijn de laatste jaren vaak warm en droog. Als het lange tijd droog is dan kunt u het best pampasgras regelmatig water geven, de plant droogt anders snel uit. Als extra voeding zou u het siergras af en toe wat mest kunnen geven dat stikstof arm is. U kunt dit het best in het voorjaar doen.

Pampasgras laten planten en verzorgen door Hovenier Tuinier

Heeft u een prachtig gazon of een waterpartij in uw tuin die wel een extra blikvanger zou kunnen gebruiken? Denk dan eens aan pampasgras! Wat dacht u bijvoorbeeld van een aantal exemplaren naast uw zwembad? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Sunningdale Silver, pampasgras met de bekende zilveren pluimen. Maar er bestaat ook een soort dat bloeit met roze-kleurige pluimen, namelijk de Rendatleri. Hovenier Tuinier kan u helpen met de keus, het planten van het pampasgras en tevens de verzorging zoals het snoeien. Over een waterpartij gesproken, ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Neemt u eens een kijkje op onze website voor alle mogelijkheden die wij bieden. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook