arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kunt u het best een waterornament onderhouden?

Hoe kunt u het best een waterornament onderhouden?

Water geeft leven aan iedere tuin, dat is de reden waarom veel mensen kiezen voor een vijver. Een vijver is echter niet geschikt voor iedereen wilt, misschien is een vijver te gevaarlijk vanwege kleine kinderen, u heeft er geen ruimte voor of u vindt het teveel werk om een vijver te onderhouden. Wanneer u toch gebruik wilt maken van de extra dimensie van water in de tuin dan kunt u een waterornament plaatsen. Dit is een creatieve manier om voor beweging in uw tuin te zorgen. Wist u dat u zelfs een waterornament op een balkon kunt plaatsen?

Wilt u een waterornament in uw tuin plaatsen of heeft u al een waterornament en wilt u weten hoe u deze het best kunt onderhouden? Dan is dit artikel geschikt voor u!

De mogelijkheden van waterornamenten

Heeft u wel eens in de natuur gezeten langs een rivier of een kabbelend beekje? Dan kent u vast wel het rustgevende gevoel hiervan. Op de een of andere manier werkt water zeer rustgevend, het heeft een magische werking op ons. U kunt ook van dit gevoel genieten in uw eigen tuin of op uw eigen balkon door een waterornament als sfeermaker te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat uw tuin tot leven komt.

Een waterornament is iets anders dan een vijver en er zijn veel verschillende mogelijkheden, groot, klein en in diverse stijlen. U kunt een beeld met een fontein plaatsen, een steen waar water uit omhoog komt of zelfs een waterval of stroompje. Voor elke type tuin bestaan er geschikte waterornamenten met de juiste uitstraling. Heeft u een moderne tuin? Dan zijn ornamenten van glas, Rvs of graniet zeer geschikt voor u. Wanneer u een klassieke tuin heeft dan kunt u beter kiezen voor een waterornament van hout of steen, zoals een groot houten wijnvat of een oude molensteen.

waterornament onderhouden

Waterornamenten zorgen voor leven in uw tuin

Een waterornament in uw tuin is niet alleen een plezier voor u, ook vogels en insecten zullen er dankbaar voor zijn. Deze zullen het hele jaar door genieten van fris water om te drinken, de vogels zullen het zelfs gebruiken om in te badderen. Vogels en insecten houden van schoon en vers water, vanwege het gebruik en door aanslag en vuil heeft het ornament wel regelmatig onderhoud nodig. Hoe u een waterornament moet onderhouden leest u verderop in dit artikel.

Waterornamenten kunnen in iedere tuin geplaatst worden, ook op een terras of balkon. Als u een vijver heeft dan kunt u gebruik maken van dit water om door het ornament te laten pompen. Heeft u geen vijver? Dan wordt er gebruik gemaakt van een waterbak. Deze kunt u plaatsen onder een stapel keien of stenen zodat het niet te zien is in de tuin. Water wordt vanuit het reservoir door het ornament gepompt, daarna stroomt het terug in hetzelfde reservoir.

Het onderhoud van een waterornament

Een waterornament vergt minder onderhoud dan een vijver, toch heeft het wel degelijk regelmatig onderhoud nodig. Sommige waterornamenten kunnen niet tegen vorst, daarom zult u ze in de winterperiode binnen moeten plaatsen. Doordat gebruik gemaakt wordt van een waterreservoir zal het water al snel niet vers meer zijn. Vuil zal het water aantasten, dit zal resulteren in groene aanslag, niet alleen op het oppervlakte van het ornament, maar mogelijk ook op onderdelen. Bovendien gaat het water stinken. Daarom moet u regelmatig het waterornament schoon maken, dit kunt u doen met speciaal geschikte schoonmaakmiddelen en een zachte borstel. Verwijder alle groene aanslag goed en ververs het water. Kijk meteen of de pomp nog goed werkt en of er geen knikken in de bekabeling zitten. U zou deze kabels eventueel in een kabelbeschermer kunnen plaatsen.

Laat uw waterornament onderhouden

Woont u in Schiedam of omliggend dorp en wilt u een waterornament goed laten onderhouden? Bij Tuinier weten we precies hoe dat moet! Wij werken vanuit Krimpen aan de IJssel en onderhouden vele tuinen rondom Rotterdam. Wij nemen al uw werk uit handen en zorgen voor een waterornament dat goed werkt en schoon water laat stromen.

Zo kunt u en alle dieren in uw tuin genieten van uw waterornament met vers kabbelend water.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies