chloortabletten gebruiken

Hoe gebruik ik chloortabletten in mijn zwembad?

Wilt u chloortabletten in uw zwembad doen, maar weet u niet zo goed hoe deze te gebruiken? De benodigde hoeveelheid chloor hangt af van hoeveel water er in uw zwembad zit en van het soort chloortabletten. In dit artikel kunt u lezen welke en hoeveel chloortabletten uw zwembad nodig heeft. Chloortabletten zijn erg belangrijk om de kwaliteit van het zwembad te waarborgen. Zonder chloor krijgen bacteriën en algen vat op het water, dit levert een risico op voor uw gezondheid. Het is belangrijk om uw zwembad altijd te vullen met leidingwater. Als u grondwater gebruikt dan zal het water bruin worden. Het ijzer in grondwater zal tevens alle zwembadapparatuur aantasten. Daarnaast is het belangrijk om de pH-waarde van het zwembadwater te testen alvorens u chloor toevoegt. Chloor werkt namelijk minder goed als de zuurgraad niet goed is.

Het controleren van de pH-waarde

Een goede pH-waarde van het zwembadwater is erg belangrijk, anders zullen de chloortabletten voor uw zwembad niet werken. De juiste pH-waarde ligt tussen 7,2 en 7,8. U kunt de pH-waarde meten door middel van test-strips of een elektronische meter. Als de zuurgraad te hoog of te laag is dan moet u deze aanpassen. Dit kunt u doen met speciale daarvoor geschikte middelen.

Het chloorniveau op peil brengen

Als de pH-waarde goed is dan kunt u chloor toe gaan voegen. Het is verstandig om eerst een zogenaamde chloorshock te doen. Hiermee brengt u de chloorwaarde snel omhoog. U doet dit door 4 gram granulaat toe te voegen per 1000 liter water. De chloorbasis van het zwembad is nu in orde.

Chloortabletten voor het zwembad gebruiken

Het maakt niet uit hoeveel gebruik u maakt van uw zwembad, er zullen onvermijdelijk bacteriën in het water komen. Om deze tegen te gaan gebruikt u chloortabletten die langzaam oplossen. U plaatst deze in een skimmer of chloordrijver. De chloortabletten zullen ervoor zorgen dat het zwembad ongeveer een week lang voorzien is van chloor. Chloortabletten die langzaam oplossen heten chloor 90 tabletten.

Controleer uw zwembad regelmatig

Het is verstandig om regelmatig de kwaliteit van het zwembadwater te controleren, zeker wanneer het zwembad intensief gebruikt wordt. Dit kunt u doen door de pH-waarde te meten en door middel van een test-set. Zo weet u of u vaker chloortabletten aan het zwembad moet toevoegen. In principe volstaat één chloortablet per week.

Tips om het zwembad schoon te houden

  • Zorg ervoor dat de pH-waarde van het zwembadwater tussen 7,2 en 7,8 ligt. Hierdoor zullen de chloortabletten effectief zijn;
  • De chloortabletten werken het best wanneer de watertemperatuur tussen 18 en 28 graden ligt;
  • Haal vuil onmiddellijk uit het zwembad. Maak tevens gebruik van een zwembadstofzuiger om het bad te reinigen. Hierdoor blijft het chloorniveau en de pH-waarde stabiel;
  • Heeft u snel last van uw ogen of luchtwegen door het gebruik van chloor? U zou dan kunnen overwegen om een zoutwatersysteem voor uw zwembad te installeren.

Zwembad laten onderhouden door Hovenier Tuinier

In dit artikel heeft u kunnen lezen hoe u gebruik maakt van chloortabletten. Ze zijn onmisbaar bij het schoonhouden van het zwembad. Heeft u een zwembad in uw tuin? U zou er dan ook voor kunnen kiezen om deze te laten onderhouden, bijvoorbeeld door een ervaren bedrijf als Hovenier Tuinier. Wij kunnen al het onderhoudszorg voor het zwembad uit handen nemen. Zodoende kunt u maximaal genieten van uw zwembad zonder alle dagelijkse zorg. Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook