Tuinaanleg

Contact

Tuin laten aanleggen

Uw tuin kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar u ziet er tegenop hiervoor uw vrije weekenden te moeten opgeven. Het aanleggen en onderhouden van een nieuwe tuin vraagt immers om tijd, kennis én groene vingers. Hovenier Tuinier kan u ontzorgen van alles op het gebied van tuinaanleg. Onze vakmensen hebben ruim 20 jaar ervaring en realiseren met kwalitatieve materialen uw vervallen tuin tot een droomtuin.

Vrijblijvend afspraak maken

Meer woonplezier met tuinaanleg door Hovenier Tuinier

Het opnieuw aanleggen en onderhouden van de tuin is een tijdrovende klus waarbij een hoop speciale vaardigheden komen kijken. Dit is niet aan iedereen besteed, waardoor mensen soms niet het resultaat behalen dat ze eigenlijk voor ogen hadden. Toch betekent dit niet automatisch dat u zou moet kiezen voor een tuin met alleen tegels. Een hovenier in Rotterdam kan u ontzorgen van het gehele proces van tuin aanleg.

Door uw tuin aan te laten leggen door een professioneel bedrijf weet u zeker dat uw nieuwe tuin geheel naar wens wordt ingericht. De tuin wordt zo weer een plek waar u volledig kunt ontspannen na een drukke dag. Hovenier Tuinier luistert naar uw wensen en ideeën zodat de tuin uit uw dromen echt tot leven komt. Het zou namelijk toch zonde zijn als de tuin niet helemaal naar wens is, terwijl u er wel in hebt geïnvesteerd.

Wat klanten zeggen…

“Vakkundige en plezierige medewerkers”

“Onze wens was een totale voortuin-renovatie. Wij hadden zelf wat ideeën, en die zijn prima uitgewerkt en creatief vormgegeven door Tuinier. Goede tekeningen en beplantingsplan gemaakt met regelmatig tussentijds overleg. Zelf een aantal werkzaamheden kunnen uitvoeren om de kosten te beperken. Vakkundige en plezierige medewerkers, zowel voor aanleg als voor snoeien.”

J. van Winden, Your Content Goes Here

“Professioneel top bedrijf!”

Een heel professioneel top bedrijf!! Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe tuin! Bedankt!!
Camila Marques, Your Content Goes Here

“Top bedrijf!!!”

Er wordt met het intake gesprek echt meegedacht met en geluisterd naar de wensen van de klant. De uitvoer is prima, de mannen ruimen alles netjes op. Mooi eindresultaat!
Mariëlla Boerman, Your Content Goes Here

“Vakkundig en zeer goed Hoveniersbedrijf”

“Bij de totale renovatie van de tuin (voor en achter) is zeer goed werk geleverd. Het personeel is vakbekwaam en zeer vriendelijk. Het project heeft volgens planning 3 weken geduurd en alle materialen zijn “just in time” aangeleverd. Het hoveniersbedrijf is een aanrader.”

Mike Heniger, Your Content Goes Here

Wanneer tuin aanleg uitbesteden dé oplossing is

 • U wilt kunnen genieten van een tuin vol bloemen en planten, maar op ziet tegen de bijkomende onderhoudswerkzaamheden
 • U niet beschikt over voldoende tijd om uw tuin de aandacht te geven die het echt nodig heeft
 • U wel kunt genieten van tuinieren, maar het aanleggen of onderhouden van de tuin voor u te zwaar is geworden

Een goede basis met een tuinontwerp

De basis van een tuin waarin u echt tot rust kan komen begint bij een goed ontwerp. Hovenier Tuinier luistert naar uw wensen en ideeën en op basis daarvan wordt een tuinontwerp op maat voor u ontwikkeld. Gaat u voor een onderhoudsarme tuin of een tuin waarin u zelf nog af en toe in kunt tuinieren? En moet de tuin kindvriendelijk zijn? Dit zijn allerlei facetten waarmee rekening moet worden gehouden in het tuinontwerp. Hovenier Tuinier kijkt graag samen met u naar wat het beste werkt voor uw situatie.

De mogelijkheden van tuinaanleg

Een woning wordt pas echt mooi en waardevol zodra er door de hovenier een verzorgde tuin wordt aangelegd. Tijdens het project heeft u één vast aanspreekpunt. Het fijne is dat vrijwel alles op het gebied van tuin aanleg mogelijk is en u de tuin geheel naar wens kunt laten aanleggen. Voor welke stijl kiest u?

 • Landelijke tuin
 • Moderne tuin
 • Japanse of Oosterse tuin
 • Natuurlijke tuin
 • Mediterrane tuin

Gerealiseerde projecten

Benieuwd naar de, door ons gerealiseerde projecten? Klik hieronder voor meer informatie.

Meer informatie
gerealiseerde projecten

Zowel overdag als ‘s avonds genieten van de tuin

Of u nu een grote of kleine tuin laat aanleggen, de juiste tuinverlichting kan echt van grote waarde zijn. Het draagt niet alleen bij aan een fijne sfeer, het heeft ook praktische functies. Zo kunt u er voor kiezen bij tuinaanleg door Hovenier Tuinier om verlichting langs het looppad in de tuin of op de oprit te laten plaatsen. Ook kunt u kiezen voor objectverlichting, waarbij een echte eyecatcher in de tuin ook in de avond goed verlicht wordt.

Graag kijken we samen met u naar het opstellen van een lichtplan. Hierin creëren we een overzicht van licht in de tuin en kijken we naar welke elementen moeten worden belicht. Ook wordt gekeken naar welk soort verlichting u nodig hebt. Hierbij wordt rekening gehouden met het bereik van het licht, de felheid en natuurlijk de kleur.

Gazon laten aanleggen

Wilt u uw tuin laten aanleggen inclusief gazon? Ook deze klus kunt u met een gerust hart overlaten aan de ervaren vakmannen van Hovenier Tuinier.
We helpen u graag bij het maken van een keuze tussen de verschillende grassoorten en zorgen ervoor dat uw gazon er weer verzorgd bij ligt.

Gaat uw voorkeur uit naar een onderhoudsarme tuin? Dan kunt u ook kiezen voor een gazon van kunstgras.

Vijver laten aanleggen

Het op de juiste manier aanleggen van een vijver is een flinke klus waarmee al rekening moet worden gehouden tijdens het tuinontwerp. Er moet bijvoorbeeld worden gekeken naar hoe diep de vijver mag zijn en wat het optimale leefklimaat is. Hovenier Tuinier heeft jarenlange ervaring op het gebied van vijveraanleg en kan u hierin een passend advies geven.

Zwembad laten aanleggen

Als u het aanleggen van uw tuin een luxe touch wilt geven, kunt u er ook voor kiezen een zwembad te laten plaatsen. Dat een zwembad aanleggen een hoop vragen met zich meebrengt snappen we bij Hovenier Tuinier maar al te goed. Wij helpen u dan ook graag om de mogelijkheden van uw tuin, het budget en uw wensen te vertalen naar een prachtig zwembad.

Tuinonderhoud

Planten en bloemen die snel dood gaan, een algenprobleem in de vijver en zieke bomen. Om dit te voorkomen biedt Hovenier Tuinier ook tuinonderhoud aan. Als u wilt voorkomen dat de tuin wordt verslonsd door gebrek aan tijd en energie, kunnen onze ervaren hoveniers deze taak u uit handen nemen. Door te werken met speciale tuinonderhoudsabonnementen kunt u zelf bepalen of u de tuin maandelijks, seizoensgebonden of jaarlijks laat onderhouden.

Bij tuinaanleg hoort een beplantingsplan

Na aanleg van uw tuin blijven we meedenken over de beplanting in de tuin. Dit wordt gedaan door middel van een beplantingsplan.
Hierbij wordt gekeken naar wat de mogelijkheden zijn, uw persoonlijke voorkeuren en natuurlijk de mate van onderhoud in uw nieuwe tuin. Hovenier Tuinier kan u helpen met een beplantingsplan en deze eventueel ook aanplanten.

Uw tuin aan laten leggen door Hovenier Tuinier

Het aanleggen van uw tuin is in goede handen bij Hovenier Tuinier. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis zijn wij gespecialiseerd in complete tuinaanleg en kunnen we uw tuin aanleggen zoals u het graag wilt.

 • Uw tuinwensen, uitgevoerd door een professioneel bedrijf met ruim 20 jaar ervaring
 • U wordt deskundig geadviseerd over tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud
 • Uw wensen en verwachtingen worden vooraf besproken, waardoor u weet waar u aan toe bent
 • U kunt rekenen op kennis van onze vakmannen die gebruik maken van kwalitatieve materialen

Meer weten over tuinaanleg?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van tuinaanleg voor uw situatie? Of bent u benieuwd naar één van onze andere diensten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De ervaren medewerkers van Hovenier Tuinier kunnen u antwoord geven op al uw vragen en waar nodig een passend advies geven.

Hoe wij werken…

kennismaking

Kennis maken met inventarisatie van uw ideeën

U weet wat u wilt in uw droomtuin. Maar, past dit allemaal wel? Wat zijn belangrijke onderdelen in uw tuin om niet te
vergeten? Wat zorgt er voor dat uw tuin prettig aanvoelt? Wij helpen u graag met dit ontwerpproces. In het eerste gesprek willen wij u graag leren kennen om zo uw wensen te inventariseren. Door onze jarenlange ervaring beheersen wij de disciplines om dit proces goed te laten verlopen. Uw wensen, eisen en budget zijn bepalend voor het ontwerp. Samen met u bepalen we wat de volgende stap is.

schets en ontwerp

Schetsen en ontwerpen

Wanneer uw wensen duidelijk zijn, kunnen wij uw droomtuin ontwerpen. Onze ontwerper zet uw ideeën op papier. Het schetsontwerp wordt uitgebreid met u besproken bij ons op kantoor, en zo nodig aangepast.
plan en offerte

Presenteren definitief plan en bijbehorende offerte

Op basis van het definitieve ontwerp wordt er een gedetailleerde offerte opgesteld en met u besproken. De gekozen materialen worden getoond en samen met u afgestemd. Met behulp van voorbeelden worden toegepaste onderdelen visueel gemaakt. Zodra u de offerte goedkeurt, plannen wij het project in. Indien nodig worden technische details verder uitgewerkt. Tijdens de voorbereidingen wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang.

tuinaanleg en realisatie

Realisatie en oplevering

Nu gaan we écht aan uw tuin beginnen. Van het grond- en straatwerk tot de kleinste details realiseren onze vakmensen
uw droomtuin in een strak geregisseerde planning. U heeft tijdens de uitvoering één aanspreekpunt. Wij houden regelmatig contact met u om de voortgang te bespreken en eventuele wijzigingen tijdens de werkzaamheden af te
stemmen. Geen verrassingen achteraf dus!

aangelegde tuin

Genieten!

Na de realisatie wordt uw droomtuin opgeleverd. Als er onverhoopt onvolkomenheden zijn, worden deze verholpen. Gegarandeerd! U heeft een volledig jaar garantie op alle gebruikte materialen en werkzaamheden. Voor het tuinonderhoud kunnen wij u óók nog volledig ontzorgen door middel van een onderhoudscontract.

Wilt u dat wij u helpen?

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het maken van de juiste keuzes voor uw tuin!

Contact