Tuinontwerp

Contact
0+
tuinontwerpen gemaakt
0+
Jaren ervaring
0D
tuinontwerp

Tuin laten ontwerpen

Ideeën over uw nieuwe tuin heeft u waarschijnlijk genoeg, maar het uitwerken tot een goed plan kan nog wel eens lastig zijn. Toch is een goed tuinontwerp een essentieel onderdeel van een tuinverbouwing.

Bij Hovenier Tuinier hebben wij voldoende tuin kennis en expertise om uw droomtuin binnen zeer korte tijd op papier te krijgen. We bespreken samen uw wensen en kunnen advies geven waar nodig. De uitkomst is een 3D ontwerp, een materiaallijst en een concreet plan waardoor de tuinaanleg soepel kan verlopen.

Vrijblijvend afspraak maken

Wat klanten zeggen…

“Kwamen afspraken na en hebben prima werk geleverd”

Vriendelijk en bekwaam personeel. Dachten zelf ook mee bij twijfel van ons. Kwamen afspraken na en hebben prima werk geleverd. Indien nodig zouden wij zeker weer voor dit bedrijf kiezen.

Jan Vonke, Your Content Goes Here

“Zeker aan te bevelen”

Voor de tweede maal zaken gedaan met dit bedrijf. Het is volledig naar onze wensen uitgevoerd. Vakkundig personeel die meedenkt en adviezen geeft en zeker aan te bevelen.

A.R. Baars, Your Content Goes Here

“Prima bedrijf”

Vriendelijke mensen. Klantgericht. Denken met je mee. Werken goed en vakkundig. Ik ben blij met het resultaat.
M Van Meurs, Your Content Goes Here

Een goede basis voor uw nieuwe tuin

Een goed tuinontwerp vormt de basis voor uw nieuwe tuin en een soepel verloop van de tuinaanleg, maar een ontwerp maken op basis van de vele ideeën in uw hoofd kan vrij lastig zijn. Uw wensen zijn het uitgangspunt van een tuinontwerp, maar bij het daadwerkelijke ontwerp zijn meerdere factoren van toepassing. Hoveniersbedrijf Tuinier weet precies wat er nodig is voor een goed tuinontwerp en kan u deze zorg dan ook ontnemen. Wij houden naast uw wensen rekening met onder andere de ligging van uw tuin, de stijl van uw woning, omgevingskleuren, de kwaliteit van de grond en uiteraard met uw budget. Op basis van deze factoren kunnen wij een ontwerp maken dat uitstekend bij u past.

Ook wanneer u nog helemaal geen inspiratie heeft voor uw nieuwe tuin, kunnen wij u helpen. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden en u de juiste vragen stellen, zodat we alsnog samen uw perfecte tuin ontwerpen.

Waarom een tuinontwerp uitbesteden?

  • Uw ideeën komen als vanzelf op papier
  • U kunt advies krijgen over de verschillende onderdelen van de tuin
  • Een tuinontwerper heeft de kennis en expertise om uw plan naar een hoger level te tillen
  • U ontvangt een 3D ontwerp van uw tuin
  • U bespaart tijd doordat u het ontwerp niet zelf hoeft te maken

Al uw wensen verwerkt in 3D

Tijdens een gesprek met één van onze tuinontwerpers kunt u al uw wensen en ideeën bespreken. Wij kunnen u adviseren over de verschillende aspecten in uw tuin en vertellen u wat er wel en niet mogelijk is. Op deze manier schetsen we samen stukje bij beetje een 3D ontwerp van uw nieuwe droomtuin.

Een compleet tuinontwerp bestaat bij ons niet alleen uit deze 3D tekening, maar ook uit een materiaallijst, beplantingsplan en een verlichtingsplan.

Houtsoorten en materialen

Tijdens het ontwerpen van uw tuin zult u vele keuzes moeten maken op het gebied van materiaal. Er zijn veel verschillende soorten materiaal die kunnen worden toegepast in uw tuin. Wat u kiest is afhankelijk van uw wensen, maar ook van uw budget, de keuze voor duurzaamheid en de overwegingen op het gebied van onderhoud. Door met u in gesprek te gaan over de verschillende mogelijkheden en u indien nodig uitleg en advies te geven over de materiaalsoorten, kunnen we samen tot een goede materiaallijst komen.

Beplantingsplan

Hoewel u bij een tuinontwerp waarschijnlijk in eerste instantie denkt aan de indeling van de tuin, de tegels en waar de grasmat moet komen, is het ook belangrijk om een beplantingsplan op te stellen. Planten zijn tenslotte in vele tuinen een essentieel onderdeel. Zonder een goed beplantingsplan loopt u het risico dat planten niet op de juiste voorkeursplek komen te staan en dat ze snel zullen bezwijken.

Bij het opstellen van een beplantingsplan in het tuinontwerp bespreken we welke planten u graag terug wilt zien in uw tuin. Daarna kijken we naar de voorkeursplek van deze plantensoorten, zodat ze terechtkomen op de optimale plaats. Het beplantingsplan is tijdens de aanleg van uw tuin een leidraad voor de hovenier die gevolgd kan worden zodat u zeker weet dat de planten op hun optimale plaats komen te staan.

Verlichtingsplan

Met een juist verlichtingsplan is uw tuin niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds een plaatje om te zien. Om de tuinverlichting zo blind mogelijk weg te kunnen werken, is het belangrijk dat hier ook tijdens het ontwerpen van de tuin al rekening mee wordt gehouden. Bij het proces van de tuin ontwerpen denken wij met u mee over de perfecte posities van de tuinverlichting, waardoor uw nieuwe tuin op de beste manier wordt verlicht.

Wilt u nog niet meteen tuinverlichting in uw nieuwe tuin? Dan adviseren wij u altijd om alsnog een basis aan te leggen voor tuinverlichting bij het aanleggen van de nieuwe tuin. Hierdoor kunt u altijd later nog beslissen of u tuinverlichting toe wilt passen, zonder dat de hele tuin dan weer op de schop moet.

Een goed tuinontwerp…

Een goed tuinontwerp past binnen uw budget waardoor er geen extra kosten voor nodig zijn. Neem een kijkje in onze hand-out over de werkwijze en prijzen van de ontwerpen.
Bekijk hand-out

Uw tuinontwerp laten maken door Hovenier Tuinier

Wanneer u uw tuinontwerp uitbesteed aan Hovenier Tuinier, dan weet u zeker dat uw droomtuin binnen de kortste keren op papier staat en klaar is voor de uitwerking. Hovenier Tuinier is een hoveniersbedrijf met meer dan 20 jaar ervaring en heeft tuinontwerpers in dienst met voldoende tuinkennis en die op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in de tuinbranche.

Wij ontwerpen en realiseren niet alleen kleine en grote tuinen voor particulieren, maar kunnen ook uw bedrijfstuin of de tuin bij een zorginstelling aanleggen.

Voorbeelden tuinontwerp

voorbeeld van tuinontwerp

Familie Busker

Bekijken

Familie Kraaij

Bekijken

Familie de Vries

Bekijken

Familie van der Plas

Bekijken

Familie Kooter

Bekijken

Familie Geijssen

Bekijken

Familie Davids

Bekijken

Hovenier Tuinier: van tuinontwerp tot tuinonderhoud

Hovenier Tuinier is een allround hoveniersbedrijf en inmiddels een waar begrip als hovenier in Rotterdam en omstreken. Naast het maken van uw tuinontwerp, kunnen wij ook het aanleggen van uw tuin en het tuinonderhoud uit handen nemen. Tijdens het opstellen van het tuinontwerp weten wij dan ook hoe we het beste rekening kunnen houden met deze factoren.

Heeft u vragen over het laten maken van een tuin ontwerp? Of bent u benieuwd wat wij nog meer voor uw tuin kunnen betekenen? Wilt u bijvoorbeeld een zwembad laten aanleggen en daar meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder met uw nieuwe droomtuin.

Wilt u dat wij u helpen?

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het maken van de juiste keuzes voor uw tuin!

Contact