tuinontwerper in zuid-holland

Tuinontwerp 

1500+
tuinontwerpen gemaakt
15+ 
jaren ervaring 
3D

tuinontwerp 

U wilt een tuin die past bij uw eisen en wensen, én uw budget. Een tuin met sfeer en kwaliteit waarin u zich thuis voelt en waar u jarenlang van kunt genieten. Daarnaast wilt u dat uw tuin aansluit bij uw woning en zijn omgeving. Want uw tuin vormt een onlosmakelijk onderdeel van uw woonplezier en de waarde van uw woning.


Hovenier Tuinier is gespecialiseerd in het realiseren van die tuin die bij u past. Van ontwerp tot realisatie van uw totale tuin. Hier gaat een heel proces aan vooraf.
tuinarchitect

Wij kunnen u helpen!

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 1500+ tuinen ontworpen. Het ontwerpen en aanleggen van uw tuin is ons vakgebied en passie! Aangezien geen enkele tuin en wens met elkaar te vergelijken is, staat maatwerk en persoonlijk contact bij ons op één.

Wat kunt u van ons verwachten?

tuinontwerp fase 1

Stap 1: Persoonlijk contact

Een goede tuin begint met een goed ontwerp. En een goed ontwerp begint met een goed gesprek. Voordat we bij u komen doet u er goed aan om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo krijgt u op voorhand al een goed beeld van wat u wilt. Samen met u bespreken we, telefonisch, verschillende vragen. De antwoorden hierop geven ons inzicht in uw wensen, zodat we deze kunnen vertalen in een uniek, op maat gesneden voorstel. Dit eerste gesprek zal telefonisch plaatsvinden.


Het telefoongesprek duurt zo’n 15-20 minuten. Op basis van ons telefoongesprek beslist u of u een vrijblijvende afspraak wilt inplannen, dit kan bij u thuis of op de locatie van uw nieuwe tuin. Tijdens dit gesprek nemen we de uitgangspunten nog eens door. Ook worden er foto’s gemaakt en indien mogelijk wordt de tuin direct ingemeten.


Inventarisatie

Eventuele beplanting wordt geïnventariseerd, de bodem wordt in ogenschouw genomen en de omgeving natuurlijk ook. De nodige tekeningen van uw woning en tuin liggen, indien mogelijk, klaar om mee te nemen. U heeft een ‘moodboard’ gemaakt van uw ideeën, op papier of via Pinterest. Aansluitend wordt de opdracht getekend voor het maken van het tuinontwerp, door een van onze tuinontwerpers.
tuintekening

Stap 2: Ontwerp

Binnen veertien dagen bellen we u voor het maken van een afspraak om het ontwerp en de offerte bij ons op kantoor aan u te presenteren. Dit is erg handig aangezien wij meerdere stalen en diverse proefmonsters van verschillende materialen hier hebben liggen. Verder worden er eventuele wijzigingen doorgesproken en hebben we het over de diverse materialen.


Dit ontwerp is geheel op schaal en voorzien van de nodige referentiebeelden.


Wij maken de tuinontwerpen in 2D of 3D. Het is aan u wat u graag wilt zien. 2D tuinontwerpen maken wij vanaf € 150,- en 3D tuinontwerpen vanaf € 300,-. Wilt u vooraf weten hoeveel u precies kwijt bent aan het maken van een tuinontwerp? Neem dan contact met ons op!


Als u tevreden bent over het ontwerp, gaan we over tot het afronden van het ontwerp.  


Hieronder vindt u enkele voorbeeld van onze tuinontwerpen!

Ontwerp en offerte 

Wij presenteren het ontwerp en de offerte bij ons op kantoor. Dit is erg handig aangezien wij meerdere proefmonsters en stalen van verschillende materialen hebben klaarliggen! Hierdoor worden de mogelijkheden voor u nog duidelijker!
afronding tuinontwerp

Stap 3: Afronden tuinontwerp

Na uw goedkeuring van het definitieve ontwerp en uw materiaalkeuze wordt het plan verder uitgewerkt en afgerond.


Dit definitieve tuinontwerp wordt indien nodig uitgewerkt in verschillende tekeningen zoals:


  • Een grondverzetplan;
  • Een bestratingsplan;
  • Een afwateringsplan;
  • Een beplantingsplan.

Afhankelijk van het tuinontwerp kunnen er aanvullende tekeningen worden gemaakt zoals:

  • Een verlichtingsplan;
  • Een beregeningsplan;
  • Technische tekeningen van te vervaardigen bouwwerken.

Dit definitieve ontwerp wordt samen met de tekening, ter goedkeuring, aan u voorgelegd. Na uw goedkeuring wordt de orderbevestiging opgesteld en getekend. Ook worden de start- en opleverdatum, de nazorg en service duidelijk.

Tuinontwerp kosten?

Zodra u ervoor kiest om het tuinproject door ons te laten realiseren, belasten wij de kosten van het tuinontwerp niet aan u door!

tekening tuin

Stap 4: Aanleg tuin

Nadat u uw goedkeuring hebt gegeven aan de uitwerking van het plan en de bijbehorende begroting start de aanleg van uw tuin. Deze start vindt plaats op de afgesproken datum. Ook spreken we af wanneer de tuin wordt opgeleverd.


Als we voorzien dat er overlast voor uw buren zal ontstaan, dan zullen wij uw buren informeren. Eventuele klachten kunnen zij dan aan ons melden.


Nadat de tuin is aangelegd wordt deze aan u opgeleverd. Vervolgens komen wij nog twee seizoenen na de aanleg terug om nazorg en garantie te geven. We kijken al het uitgevoerde werk na en beoordelen of dit nog steeds goed functioneert. Ook kijken we of alle beplanting goed ‘aanslaat’. Daarnaast geven we u advies met betrekking tot het tuinonderhoud, bemesting en meer.


Om uw investering te laten renderen en goed in stand te houden is vakkundig tuinonderhoud essentieel. Daarom zullen wij u ook een voorstel doen om dit tuinonderhoud samen met ons uit te voeren.


Goed uitgevoerd tuinonderhoud is de basis om uw investering in waarde te doen toenemen en er veel plezier aan te ontlenen. Wij adviseren u graag over wat u zelf kunt doen, op welke wijze en wanneer.

Wat klanten zeggen

Zeer tevreden

Goed personeel, goede service en een eerlijke prijs.
tuinontwerper
Ed Nijman
Prachtig 3D ontwerpplan
Prachtig 3D ontwerpplan gepresenteerd gekregen vandaag voor de tuin van onze woonwinkel, nu op naar de realisatiešŸ‘Œ
tuinarchitect
Corné van Waaij

Wat een prachtig resultaat

In de winter hebben we een volledig nieuwe voor- en achtertuin aan laten leggen. Het resultaat was prachtig. De planten staan inmiddels vol in bloei wat het allemaal nog mooier maakt. We hadden 2 kleine dingen die niet geheel goed waren gegaan maar deze zijn na overleg prima hersteld. We zijn zeer tevreden met het resultaat!
tuintekening
Edwin Dekker

Voorbeeld tuinontwerpen

voorbeeld van tuinontwerp

Familie Busker

voorbeeld tuintekening

Familie Kraaij

voorbeeld 3d tuinontwerp

Familie de Vries

voorbeeld tuinplan

Familie van der Plas

ontwerp voor en achtertuin

Familie Kooter

voorbeeld tuintekening van architect

Familie Geijssen

Wat klanten zeggen...

"Zeker aan te bevelen"
Voor de tweede maal zaken gedaan met dit bedrijf. Het is volledig naar onze wensen uitgevoerd. Vakkundig personeel die meedenkt en adviezen geeft en zeker aan te bevelen.
recensies hovenier Tuinier
A.R. Baars
"Prima bedrijf"
Vriendelijke mensen. Klantgericht. Denken met je mee. Werken goed en vakkundig. Ik ben blij met het resultaat.
aanbevelingen hoveniersbedrijf Tuinier
M van Meurs
"Kwamen afspraken na en hebben prima werk geleverd"
Vriendelijk en bekwaam personeel. Dachten zelf ook mee bij twijfel van ons. Kwamen afspraken na en hebben prima werk geleverd. Indien nodig zouden wij zeker weer voor dit bedrijf kiezen.
ervaringen hoveniersbedrijf Tuinier
Jan Vonke

Uw droomtuin realiseren?

Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het maken van de juiste keuzes voor uw tuin!
arrow_drop_up arrow_drop_down