arrow_drop_up arrow_drop_down
Aanleg trap in tuin

Aanleg trap in tuin

Heeft u hoogte verschillen in de tuin? En wilt u graag een trap laten aanleggen? Op het moment dat u hoogteverschillen in de tuin hebt is een trap een ideale oplossing om de verschillen te overbruggen! Naast de praktische kant van een trap, is een trap in veel gevallen een mooi element in de tuin.

Belangrijk bij een tuintrap

Het aanleggen van een tuintrap is vakkundig werk. Allereerst is het heel belangrijk dat de trap goed begaanbaar is. Dat lijkt een gemakkelijke klus, maar de praktijk wijst anders uit. Een goed begaanbare trap heeft een goede verhouding tussen de optrede en de aantrede.

Wat is een optrede?

Een optrede is het hoogteverschil tussen de treden. Dus van trede één naar trede twee, dat verschil in hoogte noemt men de optrede. Zodra deze te hoog is, is de trap lastig begaanbaar en is de kans op een onveilige situatie groter.

buitentrap

Wat is een aantrede?

Een traptrede heeft ook een aantrede. Een aantrede is de diepte van de trede. Als je een hele smalle aantrede heb je weinig plek om je voet neer te zetten.

Verschillende soorten trappen

Je kunt veel variëren als het om trappen gaat. Belangrijk is om te kijken naar de praktische kant en naar de optische kant. Dus, hoe vaak wordt de trap gebruikt? Waarvoor wordt de trap gebruikt? En wat voor type trap past het best in uw tuin.

Langzame trap

Een langzame trap heeft een lage optrede en een lange aantrede. Anders gezegd: bij een langzame trap is de afstand tussen de treden minimaal te noemen, en is de diepte van de trede vrij diep.

Snelle trap

Een snelle trap heeft een hoge optrede en een korte aantrede. Dit type trap wordt vaak gebruikt wanneer de trap vooral bedoeld is voor praktisch gebruik. Door de hoge optrede overbrug je snel het verschil tussen hoog en laag.

tuintrap

Verschillende materialen

Een trap is met verschillende materialen te maken. Denk aan een trap van beton en steen. Maar het is ook mogelijk om een trap van kunststof, hout of van staal te maken.

Waar moet ik op letten bij de aanleg?

Bij het aanleggen van een trap zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden!

  • Is de trap goed begaanbaar?
  • Is de verhouding tussen optrede en aantrede goed?
  • Gladheid. Is de trap niet te glad?
  • Past de trap in het gehele plaatje van de tuin?

Tuintrap laten aanleggen

Wilt u een buitentrap laten aanleggen door een vakkundig hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft meer dan 15+ jaar ervaring als het gaat om tuinaanleg, tuinontwerp en tuinonderhoud. Door de jaren heen hebben wij meer dan 250 trappen aangelegd, in allerlei soorten en maten. We hebben meerdere projecten afgerond in Utrecht, Rotterdam, den Haag. En alles daar tussen in, denk aan: Gouda, Schoonhoven, Delft (enzovoort).

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachtig in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies