Ecologisch zwembad in de tuin
2 min. leestijd

Ecologisch zwembad in de tuin

Wilt u graag een zwembad in de tuin en bent u benieuwd naar de voordelen van een ecologisch zwembad? In dit artikel gaan we daar verder op in!

Wat is een ecologisch zwembad?

Een ecologisch zwembad is een natuurvriendelijk en duurzaam zwembad waarbij kritisch gekeken wordt naar de hoeveelheid water dat verbruikt wordt, het energieverbruik en het verbruik van chemische producten.

Verschil ecologisch zwembad en traditioneel zwembad

De vraag die ons vaak gesteld wordt is: “wat is het verschil tussen een ecologisch zwembad en een normaal zwembad?” Een vraag die eenvoudig te beantwoorden is. Laten we vooropstellen dat de zwembaden op het eerste oog en tijdens het aanlegproces ontzettend veel overeenkomsten hebben. Het grote verschil zit hem in het helder houden van het water. Of te wel het schoonhouden van het water. In veel zwembaden wordt hier chloor voor gebruikt. Bij een ecologisch zwembad is dat anders. Daar wordt geen chloor gebruikt. Daar wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk filtersysteem.

Voordelen van een ecologisch zwembad

Een ecologisch zwembad heeft meerdere voordelen, we sommen ze voor u op:

  • Gezonder
  • Minder zwemirritatie
  • Geen last van allergieën
  • Duurzame oplossing
  • Geen zwembad chemicaliën

Lage energiekosten

Een ecologisch zwembad verbruikt behoorlijk minder energie dan een traditioneel zwembad. Dit komt door verschillende aspecten. We nemen ze in het kort met u door.

Isolatie

Wij vinden het heel belangrijk dat de zwembaden goed geïsoleerd zijn. Hierdoor blijft het water langer warm en hoeft de warmtepomp minder werk te verrichten. Hierdoor bespaart u energie waardoor uw energienota lager is dan wanneer u een slecht geïsoleerd zwembad hebt.

Solar lamellen dek

Verder leveren wij de zwembaden standaard met een Solar lamellen dek. Dit type dek isoleert niet alleen, maar zorgt er zelfs voor dat het water opwarmt. Het opwarmen van het water komt door de zon waardoor onnodig energieverbruik vermeden wordt.

Slimme warmtepompen

Om het opwarmproces te versnellen kunt u kiezen voor een warmtepomp. Een warmtepomp is een pomp die het water opwarmt. Wij stellen de warmtepomp goed af en kijken onder andere naar het watervolume. Door hier kritisch naar te krijgen wordt alle energie die gebruikt wordt, goed verbruikt. Hierdoor voorkom je verspilling en een torenhoge rekening.

Daarnaast halen de slimme warmtepompen energie uit de omgeving. Deze energie is een duurzame energie, en ziet u niet terug op uw energienota.

Aanleg ecologisch zwembad

Bent u opzoek naar een bedrijf die u kan ondersteunen bij het aanleggen van een zwembad? Wilt u graag een ecologisch zwembad in uw tuin laten aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft door de jaren heen meerdere ecologische zwembaden aangelegd en onderhouden. Deze zwembaden vindt u o.a. terug in plaatsen als Rotterdam, den Haag, Utrecht, Gouda en Bergschenhoek.

Door onze jarenlange ervaring weten wij van de hoed en de rand en zijn ze ervan overtuigd dat we ook uw tuinaanleg en zwembadaanleg tot een goed einde kunnen brengen.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down