Monoblok zwembad plaatsen

Monoblok zwembad plaatsen

Wilt u graag een inbouw zwembad in de tuin laten plaatsen? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om een zwembad in de tuin? In dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van een monoblok zwembad.

Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad is een zwembad dat uit één geheel bestaat. Het betreft een bad die in een fabriek of werkplaats gemaakt wordt en vervolgens in één keer in uw tuin geplaatst kan worden. Monoblok zwembaden zijn in verschillende materialen te krijgen. Voorbeelden daarvan zijn polyester, keramiek en inox.

Voor en nadelen van een monoblok zwembad

Een monoblok zwembad heeft zo z’n voor en z’n nadelen. Op het moment dat u besluit om een zwembad aan te leggen is het raadzaam om alle plussen en minnen tegen elkaar af te strepen. Om u alvast wat meer inzicht te geven nemen we voor en nadelen van een monoblok zwembad met u door.

Snel geplaatst

Een monoblok zwembad is zwembad die relatief snel is geplaatst. Dit komt omdat het zwembad in de fabriek gemaakt wordt. Hierdoor komt die kant en klaar bij u in de tuin aan.

Voordelig in aanschaf

Een monoblok zwembad is in vergelijking met een bouwkundig zwembad een stuk goedkoper. Hierdoor heb je voor een scherpe prijs een prachtig zwembad in de tuin liggen.

monoblok zwembad

Veel mogelijkheden

Er zijn heel veel verschillende soorten monoblok zwembaden. Zo zijn er verschillende vormen maar kunt u ook kiezen voor zwembaden met trappen en/of verlichting.

Geen naden

Bij polyester baden voelt u amper tot geen naden. Daarnaast voelen de baden lekker zacht aan wat in positieve zin meespeelt in het zwemcomfort.

Niet op maat

Mocht u een zwembad op maat willen dan moet u opzoek naar een ander soort zwembad dan een monoblok zwembad. Dit om de eenvoudige reden dat deze niet op maat te verkrijgen zijn.

Bereikbaarheid van de tuin

Zodra u voor een monoblok zwembad kiest is het belangrijk om de locatie van het bad te bepalen. Hou hierbij ook rekening met het feit dat het bad in één stuk bij u geleverd wordt. Als blijkt dat de plek waar u het zwembad wenst moeilijk te bereiken is, dan kunnen de kosten van het plaatsen hogerop lopen dan gedacht.

Wat kost een monoblok zwembad?

Het is belangrijk om te weten dat het moeilijk is om een prijsindicatie te geven. Dit omdat de prijs van heel veel verschillende factoren afhankelijk is, denk maar eens aan:

  • Verschillende materialen
  • De afmetingen die kunnen verschillen
  • De verschillende toepassingen als zwembadverlichting en zwembadtrappen
  • Bereikbaarheid van waar het zwembad moet komen

Om u toch een indicatie te geven we een voorbeeld aan de hand van een 8×4 zwembad. In dat geval moet u rekening houden met prijzen tussen de € 25.000 en 30.000 euro. Dit zijn prijzen inclusief aanleg. Zij het dat de prijs wel kan oplopen. Echter is dat afhankelijk van het feit of u meer wensen of verwachtingen heeft.

Monoblok zwembad plaatsen

Bent u opzoek naar een bedrijf die u kan helpen bij het leveren en plaatsen van een monoblok zwembad? Hovenier Tuinier uit Krimpen aan den IJssel heeft in de afgelopen 15+ jaar duizenden tuinen ontworpen, aangelegd en onderhouden. In enkele honderden tuinen was een zwembad daar een essentieel onderdeel in. We kunnen wel stellen dat we door de jaren heen de nodige ervaring hebben opgebouwd. Ervaring die u kan helpen bij het realiseren van uw droomtuin en droomzwembad.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook