Tuinverlichting aanleggen in de tuin

Tuinverlichting aanleggen in de tuin

Tuinverlichting aanleggen in de tuin! Wilt u graag een tuin die oplicht wanneer het donker is? Tuinverlichting is voor elke tuin een absolute meerwaarde. Of u nu een grote of kleine tuin heeft.

Waarom tuinverlichting?

Naast het feit dat tuinverlichting optisch een absolute meerwaarde is, heeft tuinverlichting ook een praktische kant. We sommen alle functies en voordelen van tuinverlichting voor u op:

Sfeer verhogend

Verlichting heeft een sfeer verhogend effect. Daarnaast is het zonde dat u niets van uw mooie tuin ziet wanneer het avond is. Ziet u zichzelf al zitten op een zwoele zomeravond?

Looppad en oprit

Verlichting langs een looppad of oprit heeft een praktische functie. Door het licht kunt u zien waar u loopt, rijdt of fietst.

Objectverlichting

Heeft u een absolute eyecatcher in de tuin staan? Denk bijvoorbeeld aan een mooi beeld, een prachtige bonsai boom of iets anders prachtigs. Het is zonde dat u hier alleen overdag van kunt genieten. Door het object uit te lichten met tuinverlichting geniet u er vanaf heden ook s ’avonds van.

Inbraak werend

Inbrekers weren doorgaans plekken waar veel licht schijnt. De kans dat ze gesnapt worden in een lichte omgeving is een stuk groter.

Tuinverlichting aanleggen in de tuin

Lichtplan opstellen

Zodra u kiest voor tuinverlichting. Is het belangrijk om een verlichtingsplan om te stellen.  Het opstellen van een lichtplan is van cruciaal belang. Het zorgt ervoor dat u maximaal plezier en gemak uit uw tuinverlichting haalt. Bij het maken van een lichtplan moet u rekening houden met een paar zaken:

Overzicht

Bedenk vooraf waar je de tuin in de avond wilt overzien. Door dit te bedenken kunt u rekening houden met de zogenaamde zichtlijnen.

Elementen

Welke elementen wilt u graag verlichten? Dit kan een oprit of looppad zijn maar u kunt er ook voor kiezen om een eyecatcher uit te lichten. Let wel: zorg ervoor dat uw tuin niet één grote verlichtingsshow wordt. Het overmatig inzetten van tuinverlichting zorgt voor een minder effect.

Verlichting

Er zijn tal van verschillende soorten verlichting. Het is belangrijk om in kaart te brengen wat voor type verlichting u nodig bent voor hetgeen wat u wilt verlichten. Heeft u een mooi van 6 meter hoog in de tuin staan, en wilt u deze verlichten? Dan voldoet een klein spotlampje naar alle waarschijnlijkheid niet. Bij het kiezen van de juiste verlichting zijn er tal van mogelijkheden. Je dient rekening te houden met het lichtbereik, de felheid van de lamp en de kleur van de verlichting.

Richting bepalen

Bepaal de richting. Vanaf welke kant wil jij bijvoorbeeld die prachtige struik belichten? Het is slim om te variëren in de lichtrichting. Dat zorgt voor een leuk en speels effect in de tuin. Hou er ook rekening mee dat het niet fijn is om in de lichtbron te kijken. Zodra u een lamp nabij het terras hebt staan is het slim om ervoor te zorgen dat de lichtrichting van u weg schijnt.

Armaturen kiezen

Armaturen zijn de lampen. Kies de mooiste lampen uit aan de hand van de door u boven gestelde criteria.

Tuinverlichting aanleggen

Wilt u graag tuinverlichting laten aanleggen in uw tuin? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft jarenlange ervaring als het gaat om het aanleggen van tuinverlichting. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u voorzien van een doordacht lichtplan en zullen we u zo goed mogelijk adviseren over de verschillende mogelijkheden & producten.  Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel werkt binnen een straal van zo’n 75 kilometer. Regelmatig leggen wij tuinverlichting aan in Rotterdam, den Haag, Utrecht (en alles daar tussenin).

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook