Groot zwembad in de tuin: welke mogelijkheden zijn er?
3 min. leestijd

Groot zwembad in de tuin: welke mogelijkheden zijn er?

Wat is er nu heerlijker in de warme zomermaanden dan een zwembad in uw eigen tuin? Of u nu een grote tuin heeft of een kleine tuin, de mogelijkheden zijn divers. Het is belangrijk dat u het juiste type zwembad kiest voor uw tuin. Dit hangt af van meerdere factoren, bijvoorbeeld de gewenste levensduur, de keuzevrijheid, maar natuurlijk ook uw budget. Wilt u een groot zwembad in uw tuin? We zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij.

Een opblaasbad of opzetbad

Bent u op zoek naar een goedkope oplossing? Dan kunt u het beste kiezen voor een opblaasbad op opzetbad. Voor een paar tientjes vind u een opblaasbad in de speelgoedwinkel; perfect voor kinderen op een warme zomerdag. Zo’n badje gaat een aantal zomers mee en neemt weinig ruimte in beslag. Wilt u liever een wat groter opblaasbad waar u zelfs ook in zou kunnen zwemmen? Dan kiest u voor de stevigere variant met een zelfdragende structuur. Afhankelijk van het type dat u kiest, zou u dit opblaasbad zelfs gedeeltelijk kunnen laten ingraven. Het bad krijgt dan wat meer de uitstraling van een echt zwembad. Een opzetbad kunt u ook gedeeltelijk laten ingraven. Voor een paar duizend euro kunt u een opzetbad laten plaatsen in uw tuin.

Een geprefabriceerd foliebad

Een geprefabriceerd foliebad is een op voorhand gevormd zwembad met een folie afwerking aan de binnenzijde. De folie, ook wel liner genoemd, wordt in een voorgevormd frame gespannen. De uitstraling van het zwembadwater wordt gevormd door de kleur van het folie. Kiest u bijvoorbeeld voor een blauwe folie, dan krijgt u de look van een klassiek zwembad met blauw water. Kiest u echter voor een grijze of witte folie, dan oogt het water veel natuurlijker. U kunt er ook voor kiezen om een folie te nemen met een printje, bijvoorbeeld een mozaïekprint. U heeft dan de look van een luxueus mozaïekbad, maar dan voor een veel goedkopere prijs.

Een monoblock zwembad

Een monoblok zwembad is een zwembad dat uit één stuk bestaat, op deze manier aangeleverd en ook geplaatst wordt. Dit type zwembad is erg populair; het is niet duur in de aanschaf en het heeft een lange levensduur. Je kunt een monoblock zwembad al aanschaffen voor minder dan 10.000 euro. De prijs zal hoger worden naarmate de afwerking en de kwaliteit van het zwembad hoger worden. Een ander voordeel van dit type zwembad is dat je van tevoren al weet hoe het zwembad eruit gaat zien. Qua keuzevrijheid bent u echter beperkt tot de formaten en vormen die aangeboden worden door fabrikanten.

monoblok zwembad

Een RVS zwembad

Houdt u meer van een industriële, luxueuze en stoere uitstraling? Dan zou u kunnen kiezen voor een RVS zwembad. Een RVS zwembad geeft het water een geweldige kleur, het is tegen hoge watertemperaturen bestand en zorgt voor een betere bescherming tegen micro-organismen en algen door het gladde oppervlak. Tussen het zwembadwater en het RVS zit een extra beschermlaag die ervoor zorgt dat er geen contact gemaakt kan worden met het metaal.

Bouwkundige zwembaden

Een bouwkundig zwembad is het meest kwalitatieve zwembad dat er bestaat. Dit zwembad wordt helemaal op maar gemaakt aan de hand van een bouwkundige constructie. Het beton wordt ter plaatse gegoten of gestort. Een bouwkundig zwembad garandeert u levenslang genieten, aangezien gewapend beton decennialang meegaat. U bent daarnaast niet gebonden aan formaten en vormen die vooraf vastgelegd zijn.

Zwembad laten aanleggen?

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die u kan helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel legt jaarlijks honderden zwembaden aan. Benieuwd hoe naar de kosten, het proces en hoe wij in z’n totaliteit te werk gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen