Zwembad reparatie | Vakkundige hulp bij reparatie van uw zwembad
4 min. leestijd

Zwembad reparatie | Vakkundige hulp bij reparatie van uw zwembad

Heeft u een inbouwzwembad in de tuin en is deze stuk? Of heeft u vrij recent een huis gekocht met een inbouwzwembad maar twijfelt u of het zwembad wel naar behoren werkt? Zoekt u een vakkundig bedrijf die uw zwembad kan repareren zodat u straks weer een zwembad heeft die tiptop werkt? In dit artikel zoomen we daar verder op in.

Zwembad wordt niet warm

Heeft u een zwembad die niet meer warm wordt? Dat het zwembad niet warm wordt kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan de warmtepomp stuk zijn of de isolatie niet naar behoren werken. Wat ook kan is dat u het zwembad afdekt met solar afdek lamellen en dat deze lamellen geen zon opnemen en daardoor het bad niet opwarmt.

Een koud bad is niet gewenst en daarom snappen we de urgentie van het probleem! Wij komen graag bij u langs om te kijken waardoor het probleem ontstaat. Zodra we de reden hebben gevonden gaan we hiermee aan de slag en zorgen we dat het zwembad snel weer opwarmt.

Zwembad wordt niet schoon

Heeft u het idee dat het zwembad minder schoon is dan normaal? Liggen er bijvoorbeeld meer takjes en bladeren op de bodem dan normaal? Dan kan het zijn dat het filtersysteem niet naar behoren werkt. Een kapot of defect filtersysteem maakt niet tot nauwelijks schoon. Hierdoor wordt het water alsmaar viezer en wordt het steeds minder interessant om een duik te nemen.

Het zwembad is lek

Loopt het water langzaam weg? Heeft u het gevoel dat u aan het dweilen bent met de kraan open? Bent u continue bezig met het aanvullen van het water? Dan is de kans groot dat het bad lek is. Een lek zwembad zorgt voor heel veel frustratie. Dit omdat wanneer u het zwembad in wilt, u eerst het zwembad moet aanvullen.

Naast frustratie kost het ook nog eens een hoop geld. Het water moet namelijk continue aangevuld worden maar daarnaast moet het koude water wat u inbrengt ook weer opgewarmd worden. Dit is na verloop van tijd duidelijk te zien aan de energie en waterrekening.

reparatie zwembad

De eerste laag bladdert af

Bladdert de eerste laag van uw zwembad af? Wordt uw zwembad er niet fraaier op en wilt u voorkomen dat het erger wordt? Dan is het tijd om in te grijpen! De afgebladderde laag dient normaliter als bescherming zodat u zo lang plezier heeft van uw zwembad. Om te voorkomen dat de staat van het zwembad in rap tempo minder wordt is het zaak om een nieuwe laag aan te brengen.  Wat voor soort laag en wat voor soort materialen daarvoor gebruikt moet worden is afhankelijk van het type zwembad dat u heeft.

Zwembadoverkapping sluit moeilijk

Een zwembadoverkapping heeft ontzettend veel voordelen. Hiermee verlengt u het zwemseizoen en is het zelfs in de regen of tijdens koude dagen prettig om te zwemmen. Zwembadoverkappingen zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen over het zwembad heen geschoven worden. Zo kunt u tijdens het zwemmen ervoor kiezen om de overkapping weg te halen maar u kunt er ook voor kiezen om onder de overkapping te zwemmen.

Het heen en weer schuiven moet normaliter vrij soepel verlopen. Voelt u enige weerstand en bent u bang dat er iets knapt of kapot gaat? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Hiermee voorkomt u dat de situatie erger wordt en kunt u na verloop van tijd de overkapping weer gebruiken zoals u dat gewend bent.

Verlichting doet het niet meer

Heeft u zwembadverlichting in de tuin en doet deze het niet meer? Zwembadverlichting voegt absoluut iets toe aan het zwembad. Het ziet er heel exclusief uit en maakt het bad tot een echte eyecatcher.

Nu is stroom en water normaal gesproken geen gelukkige combinatie. Daarom is het belangrijk dat er goed naar gekeken wordt en dat het probleem professioneel wordt aangepakt.

onderhoud en reparatie

Vakkundig bedrijf voor het repareren van zwembaden

Bent u opzoek naar een vakkundig bedrijf die gespecialiseerd is in het repareren van zwembaden? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar honderden zwembaden ontworpen, aangelegd, onderhouden en gerepareerd. Met al onze kennis en ervaring durven we met zekerheid te stellen dat we ook uw zwembad kunnen repareren.

Vrijblijvend kennismaken

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijden zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

Reactie plaatsen