bemesting planten en borders

Bemesting

Wilt u graag uw planten bemesten? Zoekt u meststoffen die geschikt zijn voor uw borders? Planten hebben naast water en licht ook voedingstoffen nodig. Normaal gesproken komen er voedingstoffen in de bodem vrij wanneer bladeren, takken en planten afsterven. Dit proces is een natuurlijke cyclus. Moet wel gezegd worden dat de cyclus verstoord kan raken, daarom is het goed om de tuin extra te bemesten. Hierdoor krijgen uw planten extra voedingstoffen toegediend.

Belangrijke voedingstoffen voor planten

Meststoffen hebben verschillende samenstellingen, wij noemen de belangrijkste elementen op en beschrijven waar het voor dient.

Stikstof

Stikstof is nodig voor een groene kleur van de plant. Daarnaast zorgt stikstof ook voor een gezonde groei van de plant.

Fosfor

Fosfor bevordert de bloei, de vorming van gezonde wortels en de rijping van zaden.

Kalium

Kalium neemt water op en zorgt voor verdamping. Daarnaast maakt het de plant steviger.

Calcium

Calcium bepaalt de stevigheid van de celwand en regelt de wateropname

Magnesium

Magnesium is van belang voor het bladgroen.

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 60.000 m2 tuin onderhouden. Bemesten van tuin en gazon is daar een belangrijk onderdeel van. Bent u opzoek naar een vakkundig hoveniersbedrijf in Zuid-Holland die uw tuinbemesting uit handen kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

bemesting planten

Hoe vaak planten bemesten?

Het is aan te raden om minimaal één keer uw planten te bemesten. Het beste is het om dit vlak voor het groeiseizoen te doen, denk aan de maanden maart en april. Moet wel gezegd worden dat bemesting in principe maatwerk is. Want voor rozen en eenjarige planten is het advies om minimaal twee keer bemesting toe te dienen. Tegelijkertijd is het zo dat de hoeveelheid mest, of in welke frequentie je het toedient, heel erg afhankelijk is van uw bodem. Heeft u een gezonde bodem? Dan hoeft u minder te bemesten dan wanneer uw bodem niet gezond is. Het uitvoeren van een bodemanalyse is dan ook zeer aan te raden!

Bemesten van uw tuin uitbesteden?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wij zijn gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel en werken binnen een straal van 75 kilometer. Wilt u graag een gezonde bodem en maximale bloei en groei van uw beplanting, zonder hier naar om te kijken?

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Ons werkgebied bevind zich binnen de driehoek Den Haag, Utrecht en Middelburg. Alles daar tussen in zijn wij zeer actief. Regelmatig onderhouden wij tuinen in plaatsen als Rotterdam, Schoonhoven, Delft, Scheveningen, Gouda. Maar ook in kleinere plaatsen als Vlaardingen, Schiedam en Barendrecht zijn wij zeer actief.

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook