arrow_drop_up arrow_drop_down
Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen

Stobben verwijderen. Wilt u graag oude boomstronken verwijderen? Komt u er zelf niet aan toe, heeft u onvoldoende kennis of beschikt u niet over het juiste materiaal? Wij schrijven in dit artikel over het verwijderen stobben.

Een oude boomstronk kan soms erg in de weg zitten. Zeker bij tuinrenovatie of tuinaanleg kan het erg ongewenst zijn. Misschien wilt u op de plek van de boomstronk wel een terras aanleggen of een prachtig groene grasmat neerleggen! Mocht dit het geval zijn dan dient u de boomstronk vakkundig te verwijderen. Echter is dat klusje niet zomaar geklaard, het is een erg zware en tijdrovende klus.

Waarom boomstronk verwijderen?

Heeft u vrij recent een boom gekapt? Of heeft u een huis gekocht waar een boomstronk in de tuin ligt? Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom een boomstronk veelvoudig verwijderd wordt:

  • U wilt niet dat mensen erover heen kunnen struikelen
  • Het belemmert u om er een terras aan te leggen
  • U wilt er graag een gazon aanleggen
  • Het aanzicht van een kale boomstronk is niet zo fraai
  • De wortelen van de stronk zorgen voor oneffenheden in de tuin

Zoals gezegd is het verwijderen van een boomstronk zo simpel nog niet. Er zijn tal van verschillende manieren, denk aan:

  • Branden
  • Stobben frees
  • Kettingzaag
  • Kraan

Moet gezegd dat het gebruik van de stobbenfrees de meest gemakkelijke en efficiënte manier is. Het kost relatief weinig kracht en moeite, het klusje is snel geklaard en het resultaat is precies zoals u het voor ogen hebt.

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 895 boomstronken verwijderd. Het verwijderen van stobben is vaak een tijdrovende en flinke klus. Wilt u graag stobben uit uw tuin laten verwijderen door een professioneel en betrouwbaar hoveniersbedrijf?

boomstronk en stobben verwijderen

Verwijderen van stobben met stobbenfrees

Zoals gezegd is het verwijderen van stobben met een stronkenfrees machine de meest makkelijke en efficiënte manier. U kunt de boomstronk relatief makkelijk verwijderen zonder dat het enige moeite kost. De locatie of diepte van de boomstronk maakt in veel van deze gevallen niet uit. Een standaard diepte voor het verwijderen van een oude boomstronk is zo’n 35 centimeter, met een stobbenfrees komt u tot ongeveer 50 cm. Echter is dat in veel gevallen niet eens nodig. Als uw een mooi terras wilt aanleggen op de plek van de oude boomstronk dan is de diepte van 25 cm vaak voldoende om weg te frezen.

Stobben professioneel laten verwijderen?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u graag stobben professioneel en vakkundig laten verwijderen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u van A tot Z helpen als het gaat om boomonderhoud.

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Lekkerkerk, Alblasserdam, Berken en Rodenrijs en Delft. Uiteraard zijn wij actief in veel meer plaatsen, we werken binnen de driehoek Utrecht, den Haag en Middelburg.

Reactie plaatsen

We maken gebruik van cookies