Alles over de verzorging van verbena
3 min. leestijd

Alles over de verzorging van verbena

Verbena is een tweejarige plant die prachtige bloemen geeft in de zomer. Bijen, hommels en vlinders zijn gek op de nectar van deze bloemen, de plant zorgt daarom voor veel leven in uw tuin. De plant zorgt voor veel zaad, waardoor het zich makkelijk verspreidt door uw tuin. U heeft daarom lang plezier van deze mooie tuinplant. In dit blog kunt u alles lezen over verbena, ook wel bekend onder de naam ijzerhard.

Verzorging van verbena

Een verbena is erg makkelijk in de verzorging, eigenlijk het enige waar u echt op moet letten is dat de plant niet te nat wordt. Geef de plant daarom maar één keer per dag water in warme periodes. Daarnaast kunt u de plant extra mest geven in het voorjaar om de groei te bevorderen. Om te zorgen voor zoveel mogelijk bloemen kunt u het best de uitgebloeide bloemen verwijderen.

Verbena wordt ook wel ijzerhard genoemd, maar dat wijst niet op winterhardheid. De plant moet daarom goed beschermd worden in de wintermaanden. U kunt dat doen door middel van stro of dekzeil. Is de plant toch gestorven in de winter? De kans is groot dat hij toch opkomt omdat de plant zich zo makkelijk uitzaait. Heeft u verbena in een pot staan? Zet deze dan binnen gedurende de wintermaanden.

verbana verzorgen

De standplaats

U kunt verbena het best planten op een zonnige en beschutte plek, de plant is namelijk gek op warmte. Hoe meer zon de plant krijgt, des te hoger deze zal groeien. De grond waarin u verbena plant moet goed waterdoorlatend zijn. Daarom kunt u het best humusrijke grond gebruiken. Het mooist is om verbena in een groep te plaatsen, plant daarom zo’n 10 plantjes per m2.

Veel water heeft verbena niet nodig, alleen tijdens hele warme en droge periodes heeft de plant regelmatig extra water nodig. Let goed op dat de plant niet te nat staat anders kan wortelrot optreden.

Het snoeien van verbena

Ook al is verbena geen vaste plant, u kunt jarenlang plezier hebben van de prachtige plant en de vlinders die het aantrekt. Dat komt omdat deze plant zichzelf uitzaait, ieder jaar zal de plant daarom weer opkomen. De gehele zomer draagt de plant bloemen, mits u de uitgebloeide stengels snoeit in het voorjaar. Hiervoor kunt u het best een dag uitkiezen als er geen nachtvorst meer verwacht wordt. De bloemstengels snoeit u geheel tot de grond terug. Hierna zullen nieuwe scheuten ontstaan waar nieuwe bloemen aan zullen komen in de zomer. Voor het snoeien van verbena gebruikt u een scherpe en schone snoeitang.

Hovenier Tuinier; voor al uw tuinonderhoud

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over het planten en verzorgen van verbena. Wilt u ook genieten van deze prachtige plant in uw tuin? Het is een plant die zorgt veel levendigheid in de tuin. Of heeft uw tuinonderhoud nodig, zoals het snoeien van verbena? Hovenier Tuinier helpt u graag!

Wij hebben jarenlange ervaring met het aanleggen en verzorgen van tuinen. Niet alleen dat, wij leggen ook dakterrassen, dak- en gevelbegroeiing en zelfs zwembaden aan. Heeft u interesse in één van onze diensten? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down