Alg en mossen verwijderen
3 min. leestijd

Alg en mossen verwijderen

Algen en mossen op uw straatwerk? Heeft u alg en mossen op uw tegels of klinkers? Veel terrassen, paden en opritten worden regelmatig vervuild door algen en mossen. Met name na de winter, op vochtige plekken (veelal plekken waar geen zon komt) zie je sterk ontwikkelde algen en mossen.

Groen op de tegels en tussen de tegels

Algen en mossen kun je eigenlijk zeer gemakkelijk herkennen. Allereerst ziet u het aan de kleur. Is het tussen uw tegels groen, of zijn uw tegels groen? Dan is de kans groot u last heeft van groene aanslag en/of mos.

mos tussen tegels

Voorbeeld van mos tussen het straatwerk

Voordat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Hans Bauke Tuinier van Hoveniersbedrijf Tuinier. Ons team van meer dan 10 mensen heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 60.000m2 tuin onderhouden. Het verwijderen en beheren van groene aanslag en mos is daar een belangrijk onderdeel in. Wilt u graag af van groene aanslag en mos vorming op en tussen uw tegels? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u helpen!

alg en mos verwijderen

Groene aanslag en mos voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Alleen dan is de vraag, hoe voorkomt u groene aanslag en/of mos?

Meer licht creëren

Zoals eerder aangegeven gedijt mos en groene aanslag het best op vochtige plekken waar weinig licht en zon is. Door de specifieke plekken aan licht bloot te stellen vermindert u de kans!

Zorgen voor goede afwatering

Mossen en algen gedijen goed op vochtige plekken. Hoe sneller u het regenwater uit uw tuin krijgt, hoe kleiner de kans is dat u last van mossen en algen heeft.

Herstel van verzakte tegels

Na verloop van tijd kunnen tegels en klinkers gaan zakken. Hoe lager de tegels en klinkers liggen hoe vatbaarder ze zijn voor vocht. Het ophogen van de tegels zorgt voor een drogere plek waardoor de kans dat algen en mossen groeien afneemt.

Schuren met zand

U doet er goed aan om het terras of pad regelmatig te vegen met een laagje zand. Het zand zorgt voor een schurend effect waardoor kleine algen minder snel de kop zullen opsteken.

groene aanslag op tegels

Voorbeeld van groene aanslag

Alg en mos professioneel laten verwijderen?

Bent u woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Utrecht of den Haag? Wilt u graag een alg en mosvrije tuin? Zoekt u een professioneel en vakkundig hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel kan u van A tot Z helpen als het gaat om tuinonderhoud.

Misschien interessant?

Hoveniersbedrijf uit Zuid-Holland

Als hoveniersbedrijf zijn wij gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Ons werkgebied ligt binnen een straal van 75 kilometer. In deze regio, op plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Capelle aan den IJssel en Utrecht vindt u meerdere gazons met door ons bijgewerkte graskanten. Maar wij zijn ook werkzaam in plaatsen als Lekkerkerk, Alblasserdam, Berken en Rodenrijs en Delft. Uiteraard zijn wij actief in veel meer plaatsen, we werken binnen de driehoek Utrecht, den Haag en Middelburg.

 

Reactie plaatsen