Dakterras Rotterdam

Woont u in een huis, appartement of penthouse in Rotterdam zoekt u een hoveniersbedrijf die voor u dontwerp en aanleg van uw dakterras kan realiseren? Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in de afgelopen 15+ jaar meer dan 500+ dakterrassen in Rotterdam aangelegd.

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt wanneer het 250 kilogram per vierkante meter kan verdragen. Kan uw dak dit niet dan is uw dak niet geschikt voor een terras.

Mocht u toch van die saaie grijze daken af willen? Dan kunt u altijd kiezen voor een groendak, ook wel een sedumdak genoemd.

Daktuin ontwerp in Rotterdam

Het aanleggen of renoveren van een dakterras begint altijd met een ontwerp. Het ontwerp vormt de fundering van het project. We sommen een paar voorbeelden op waaruit blijkt dat een gedegen tuinontwerp van onschatbare waarde is:

 • Goed nagedacht over de verschillende mogelijkheden
 • Een dakterras die volledig naar smaak is ingericht en aangelegd
 • Kans op constructiefouten neemt sterk af
 • Aandacht voor zichtlijnen, looproutes, afmeting en indeling
 • Kans op onverwachtse kosten nemen af
 • Kostenbesparend (geen onnodige materialen ingekocht)

aanleg en ontwerp dakterras rotterdam

Aanleg dakterras in Rotterdam

Als we praten over het aanleggen van een dakterras in Rotterdam, dan zijn er eigenlijk twee opties.

Optie 1

Heeft u al een dakterras maar wilt u dat deze volledig gerenoveerd wordt? Bent u uw huidige dakterras indeling zat en wilt u graag een dakterras die aansluit bij uw wens en smaak? Dan is het aan te raden om uw dakterras te laten aanleggen of te laten renoveren.

Optie 2

Het kan ook zijn dat u nog geen dakterras heeft maar wel een dak waar u graag een terras op creëren wilt. In dat geval zullen we helemaal vanaf 0 moeten beginnen! De eerste stap bij deze optie is nagaan of het dak wat u voor ogen hebt geschikt is voor een dakterras.

Dakterras en/of tuin

Vaak wordt er gedacht dan een dakterras alleen voorkomt bij penthouses en appartementen. Daarnaast wordt een balkon vaak niet aangezien als een daktuin of dakterras, iets wat onterecht is. Want een balkon (zeker de grote balkons) wordt wel zeker gezien als een dakterras gezien.

Voorbeelden

Zoals gezegd zijn er veel verschillende type woningen met dakterrassen. We sommen er een paar op.

Woonhuis

Er zijn veel woonhuizen met dakterrassen. Denk aan een hoekwoning, tussenwoning of vrijstaande woning die op 1e, 2e of 3e etage een groot balkon of heus dakterras hebben.

Appartement

Veel appartementen bevinden zich op hoogte en hebben een dakterras of een balkon. Sommige appartementen hebben zelfs een dakterras aan de voorzijde en aan de achterzijde.

Penthouses

Penthouses zijn vaak luxeappartementen. In veel gevallen bezit een penthouse over een mooi en groot dakterras.

Villa’s

Villa’s zijn grote en exclusieve woningen. Vaak ligt daar een prachtig stuk tuin bij. We noemen dit ook wel een villatuin. Moet gezegd dat het daar vaak niet bij blijft. Veel villa’s beschikken naast een villatuin ook over een dakterras of groot balkon.

dakterras aanleg rotterdam

Hoveniersbedrijf Tuinier (omgeving Rotterdam): specialist in dakterras aanleg

Zoekt u een hoveniersbedrijf in Rotterdam die gespecialiseerd is in het aanleggen van een dakterras. Hoveniersbedrijf Tuinier heeft in door de jaren heen honderden terrassen ontworpen en aangelegd in Rotterdam. Met al onze ervaring zijn we bekend met alle complicaties en uitdagingen die daarbij komen kijken. Wij kunnen u dan ook van A tot Z ondersteunen:

 • Analyse dakconstructie
 • Advies en ondersteuning
 • Ontwerp dakterras
 • Levering van materialen (door de lucht of over de grond)
 • Aanleg of renovatie dakterras
 • Opruimen van puin en afval

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in de provincie Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook