Tuin op het noordwesten

Tuin op het noordwesten

Bent u eigenaar van een tuin die op het noordwesten ligt? Of bent u van plan om een woning te kopen met een tuin die een gedeelte op het noorden en een gedeelte op het westen ligt? In dit artikel schrijven we over tuinen op het noordwesten.

Zon en schaduw

De ligging van de tuin is van groot belang. Het bepaald namelijk op welk moment van de dag u zon heeft, en het bepaald waar in de tuin de zonnestralen te vinden zijn. Vrijwel geen enkele tuin heeft een directe ligging op het noorden, oosten, westen of zuiden. Vaak ligt een tuin er ergens tussen in. Bij een tuin op het noordwesten ligt uw tuin dus gedeeltelijk op het noorden en gedeeltelijk op het westen.

Zodra uw tuin meer westelijk dan noordelijk ligt vindt u de zonnestralen vaak rechts in de tuin terug. Ligt uw tuin meer noordelijk dan westelijk? Dan is de kans op zonneschijn achterin de tuin het grootst.

Moet gezegd dat niet elke tuin met elkaar te vergelijken is. Allereerst is het zo dat elke tuin ligging van elkaar verschilt, de ene tuin ligt net iets noordelijker dan de ander. Waar de ander weer iets westelijker ligt.

Naast dat maakt de omgeving, vorm, diepte, breedte, hoogte en grote van de tuin ook een groot verschil.

tuin noordwesten

Tuinontwerp

Zodra u ervoor kiest om uw tuin aan te pakken is het aan te raden te investeren in een tuinontwerp. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat u doordachte keuzes maakt. De ligging van de tuin is slechts één aspect bij een tuinontwerp, maar het is wel een heel belangrijk aspect. Het is aan te raden om hier kritisch naar te kijken.

Dus op welk moment is waar zon? Of waar is schaduw en waar komt die schaduw door? Door zo naar uw tuin te kijken haalt u maximaal plezier uit uw tuin. U kunt op basis hiervan goed bepalen waar u het terras wilt aanleggen. Of wat voor beplanting u wilt planten.

tuinontwerp tuin op het noordwesten

Tuinontwerp, tuinaanleg & tuinrenovatie

Heeft u een tuin op het noordwesten en bent u van plan om uw tuin te renoveren? Zoekt u een hoveniersbedrijf die voor u een tuinontwerp kan maken en voor u de tuin kan aanleggen? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (omgeving Rotterdam) heeft jarenlang ervaring. Door de jaren heen zijn er meer dan 2000+ tuinontwerp en tuinaanleg projecten gerealiseerd. Deze tuinen zijn te vinden in plaatsen rondom Krimpen aan den IJssel, denk aan Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen, Gouda, Bergschenhoek, Utrecht en den Haag (en nog veel meer).

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen te allen tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook