Aanleg borders

Aanleg borders

Wilt u graag borders in uw tuin? Of heeft u al borders in de tuin maar wilt u dat deze aangepakt of opnieuw ingericht worden? Borders zijn voor elke tuin onmisbaar! Het aanleggen van borders geeft een tuin meer kleur en sfeer!

Wat is een border?

Een border is een strook grond met beplanting van verschillende hoogten. In veel gevallen grenst een border aan een woning, houtbouw, erfafscheiding of gazon. Ook kunt u kiezen voor een verhoogde border. Een verhoogde border wordt vaak gemaakt van betonnen muurelementen en stapelblokken.

Voorbeeld van een verhoogde border

Waarom een border aanleggen?

Vraagt u zich af waarom u een border in de moet aanleggen? Wij sommen enkele redenen voor u op:

  • Geeft een mooie sfeer in de tuin
  • De tuin wordt kleurrijker
  • Geeft de mogelijkheid om te spelen met diverse hoogten
  • Meer groen en natuur in de tuin

voorbeeld van een border in de tuin

Waar moet ik opletten bij het aanleggen van een border?

Bent u van plan om een border aan te leggen? Of wilt u graag een border laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf? Bij het aanleggen van een border zijn er aantal aandachtspunten, we sommen ze voor u op:

Beplanting plaatsen

Als u beplanting in de border wilt plaatsen, plaats deze dan van hoog naar laag. Dus de hoge planten achterin en de lage planten voorin.

Groepjesvorming

Voor een mooi geheel is het aan te raden om groepjes te maken. Dat betekent zo’n 3 of 5 plantjes van hetzelfde soort bij elkaar.

Kleuren

Beplanting is te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Het is zaak om de kleuren goed op elkaar af te stemmen.

Ligging van de tuin

Ligt u tuin op noorden, oosten, zuiden of westen? De ligging van de tuin en dus ook van uw border is van groot belang. Ligt uw tuin in de wind of in de luwte? Tal van zaken om rekening mee te houden!

Het hele jaar kleur

Wilt u graag het hele jaar kleur in de border? Dan is het goed om te kijken naar de bloeiperiode van de beplanting. Ook is slim om op zoek te gaan naar wintergroene beplanting!

In de spotlight

Een border vol met prachtige beplanting biedt prachtige kansen voor tuinverlichting. Wilt u ook s ’avonds genieten van uw border? Dan is het uitlichten met een spot een zeer aan te raden optie.

waar moet je opletten als je een border in de tuin aanlegt?

Border laten aanleggen

Wilt u graag een border laten aanleggen door een professioneel hoveniersbedrijf? Hoveniersbedrijf Tuinier uit Krimpen aan den IJssel (regio Rotterdam, Utrecht en den Haag) heeft meer dan 15 jaar ervaring als het gaat om aanleggen van borders. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen met:

Vrijblijvend kennismaken

Bent u woonachting in Zuid-Holland en bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen, mailen maar u kunt ook het contactformulier op onze site invullen! Wij nemen ten alle tijde zo snel mogelijk contact met u op.

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook