annabella snoeien

Wanneer kun je het beste de Annabelle snoeien?

De Annabelle is een Hydrangea Arborescens en is één van de populairste hortensia soorten. Oorspronkelijk komt deze plant voor in Zuid Amerika. Het is een sterke plant en voornamelijk populair om zijn grote witte bollen van kleine bloemetjes. U kunt de Annabelle het beste planten in een vochtige grond met een standplaats in halve schaduw of volle zon. Wanneer de Annabelle bloeit hangt af van hoe de plant gesnoeid wordt. Zelfs in oktober kunnen de bollen van de Annabelle nog prachtig verkleuren. Maar hoe snoeit u de Annabelle precies? En wanneer kunt u dit het beste doen? In dit blog vertellen we u er alles over.

Hoe snoei je de Annabelle?

De Annabelle wordt bij voorkeur maar één keer per jaar gesnoeid. Wanneer de plant nog jong is kunt u deze het beste 20 centimeter boven de grond terugsnoeien. In ieder geval houdt u minimaal 15 tot maximaal 30 centimeter aan, zodat u niet te diep gaat. Voor het creëren van meer bloeistengels raden wij u aan om ongeveer zes tot acht bladogen te behouden per stengel wanneer u gaat snoeien. Dit zorgt er namelijk voor dat de bladogen alle gelegenheid en ruimte krijgen om volop te bloeien. Het resultaat hiervan is dat er meer kleine bloembollen ontstaan die minder zwaar zijn.

Waar moet u aan denken tijdens het snoeien?

Bij het snoeien van de Annabelle dient u rekening te houden met een aantal belangrijke punten: Snoei de Annabelle niet te diep. De bloemen worden zwaarder wanneer u dieper snoeit. Als de bloemen zwaar zijn, dan is er meer kans dat ze omvallen of knakken. U kunt het hele jaar door de oude stengels verwijderen, dit heeft verder geen invloed op het snoeiproces. Wanneer u de plant heel licht snoeit, dan creëert u kleine en lichte bloembollen. Om dit te bereiken kunt u de plant zo’n 50 tot 70 centimeter boven de grond snoeien. Dit zorgt ervoor dat er kleine bloembollen ontstaan die weinig tot geen steun nodig hebben. Maak gebruik van het juiste gereedschap. Om zonder moeite te kunnen snoeien heeft u een scherpe en goede snoeischaar nodig.

onderhoud annabelle

Wanneer kunt u de Annabelle het beste snoeien?

U kunt de Annabelle het beste snoeien in het voorjaar. Wij raden u aan om de plant in de winter volledig met rust te laten. U kunt de Annabelle het beste snoeien als de ergste vorst voorbij is. Bij een zachte winter kan dit eind februari zijn, maar heeft u te maken met een strenge winter dan kan het ook in maart of april zijn. De Annabelle kan ook gesnoeid worden in het late najaar, bijvoorbeeld eind oktober of aan het begin van november. Doe dit wanneer de bloemen er onaantrekkelijk en plat uitzien, wanneer er bijvoorbeeld een lange periode van slecht weer is geweest. U kunt de Annabelle dan het beste 20 tot 30 centimeter terugsnoeien. In het voorjaar zal de Annabelle weer helemaal opleven. Het is overigens geen probleem om de Annabelle een jaartje niet te snoeien. Ook wanneer u de Annabelle niet snoeit zullen er nieuwe bladogen groeien op de stengels. Omdat deze opkomen tussen de oudere bloembollen zal dit een mooi en vol effect geven.

Hoe houdt u de Annabelle zo lang mogelijk mooi?

Om de plant meer steun te geven kunt u bamboestokken plaatsen. Deze stokken maakt u met binddraad aan elkaar vast. Dit geeft de struik een stevige basis en de mogelijkheid om tegen de stokken aan te groeien. De stengels zijn op deze manier stabieler en ze groeien niet alle kanten op.

Hovenier Tuinier; voor al uw tuinwerkzaamheden

In dit blog heeft u alles kunnen lezen over de Annabelle, een zeer populaire hortensiasoort. Heeft u hulp nodig om de Annabelle te snoeien? Wij helpen u graag! Wij verzorgen overigens allerlei soorten tuinwerkzaamheden; tuinaanleg en onderhoud, het creëren van een dakterras of het aanleggen van een zwembad. U kunt voor dit alles bij ons terecht! Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

hoveniersbedrijf rotterdam

Misschien interessant?

hoveniersbedrijf rotterdam

Anderen bekeken ook